Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada adoptă o lege care extinde puterile serviciilor sale secrete

SCRS Canada

Camera inferioară a parlamentului canadian a adoptat miercuri o lege antiteroristă care extinde considerabil puterile serviciilor sale de informaţii, ce vor putea să exercite un control inedit asupra Internetului şi să efectueze pentru prima oară activităţi de spionaj în străinătate, relatează France Presse. 

Decis după două atacuri islamiste în toamnă, când doi militari şi-au pierdut viaţa la Quebec şi în parlamentul de la Ottawa, textul a fost adoptat în pofida unei vaste opoziţii care se teme de o "supraveghere în masă". 

Senatul, controlat de conservatori, urmează de asemenea să-l valideze. 

Legea C-51 penalizează astfel promovarea terorismului, face mai facilă arestarea şi detenţia preventivă a indivizilor, permiţând Serviciului canadian de informaţii şi securitate (SCRS) să "perturbe" acţiunile presupuşilor terorişti şi să efectueze activităţi de spionaj în străinătate. 

Adoptarea legii în Camera Comunelor era neîndoielnică, ţinând cont de majoritatea de care dispun conservatorii premierului Stephen Harper, susţinuţi de asemenea de un partid de opoziţie. Legea a fost adoptată în final cu 183 de voturi favorabile şi 96 împotrivă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.