Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada autorizează portul hijabului în cadrul poliţiei federale

canada

Guvernul canadian a anunţat marţi că portul vălului islamic hijab de către femeile musulmane este de acum autorizat în cadrul Jandarmeriei Regale a Canadei, relatează AFP. ''Adăugarea acestei piese la uniforma'' poliţiei călare a fost decisă recent de către comisarul Jandarmeriei Regale a Canadei (GRC), Bob Paulson, a declarat pentru AFP Scott Bardsley, purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii Publice.

Decizia ''de a le permite membrelor de confesiune musulmană să poarte hijab, dacă ele vor aceasta'', vizează încurajarea femeilor ''de a avea în vedere o carieră în Jandarmeria Regală a Canadei'', a declarat Bardsley, confirmând informaţiile apărute în cotidianul La Presse. Purtătorul de cuvânt nu a fost în măsură să spună dacă femeile poartă în prezent hijab în cadrul poliţiei federale. El a recomandat contactarea GRC, care nu a reacţionat încă. Măsura este în vigoare din ianuarie, potrivit La Presse, care a aflat despre un schimb de informaţii între comisarul GRC şi ministrul Securităţii Publice, în baza legii privind accesul la informaţii.

Înainte de a fi autorizat, poliţia a testat trei feluri de hijab şi l-a reţinut pe cel care se scoate repede, nu împovărează şi nu pune prin urmare nici un risc pentru poliţista care vrea să-l poarte, scrie ziarul. Serviciile de poliţie din Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, şi din Edmonton, capitala Albertei (vest), permit deja ''portul hijabului cu uniforma'', a reamintit Bardsley. ''În străinătate, corpul poliţiştilor din Regatul Unit, Suedia şi Norvegia, dar şi din unele state americane au adoptat politici similare'', a precizat el. GRC le permite de la începutul anilor 1990 membrilor săi de confesiune sikh să poarte turban. Anunţul survine după ce premierul canadian, Justin Trudeau, campion al multiculturalismului, a apărat luni portul costumului de baie burkini de către femeile musulmane, interzis pe unele plaje din Franţa, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.