Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada CONFIRMĂ ridicarea vizelor pentru români şi bulgari, afirmă premierul de la Sofia

Bulgaria şi România îşi retrag obiecţiile contra Tratatului economic şi comercial UE-Canada (CETA), după primirea confirmării scrise de la Ottawa că obligativitatea vizelor pentru cetăţenii bulgari şi români va fi ridicată la sfârşitul anului 2017, a declarat jurnaliştilor prim-ministrul bulgar Boiko Borisov vineri la Bruxelles, unde a participat la o reuniune a Consiliului European, informează agenţia BTA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

"Am lucrat toată noaptea cu Comisia Europeană şi, împreună cu preşedintele român şi cu Comisia, am primit confirmări corespunzătoare scrise că regimul de vize cu Canada va fi ridicat pentru cetăţenii bulgari începând cu 1 decembrie 2017", a explicat Borisov, adăugând că el şi preşedintele României au decis să sprijine CETA, la fel ca toate celelalte ţări ale UE.

Solicitat să comenteze respingerea CETA de către provincia belgiană Valonia, care rămâne singurul obstacol pentru semnarea acordului, Borisov a considerat că astfel de acţiuni au devenit un precedent periculos, amintind ceea ce s-a întâmplat cu Schengen şi modul în care o ţară a oprit Bulgaria şi România. "Acest lucru devine o modă şi este foarte periculos pentru UE", a declarat Borisov.

Citeşte şi: Cum poate pica liberalizarea vizei canadiene. O provincie belgiană se opune acordului CETA

Bulgaria şi Canada, ambele, au multe de oferit din punct de vedere geografic, al naturii şi istoriei, ceea ce este un lucru bun pentru turism, afaceri şi toţi cei care simt că aparţin lumii, a mai spus prim-ministrul bulgar, comentând ridicarea aşteptată a vizelor canadiene. El a explicat că acum există garanţii clare din partea CE şi Consiliului că ridicarea vizelor pentru bulgari şi români nu este un obstacol de netrecut în CETA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.