Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada ia atitudine: noi sancţiuni împotriva Rusiei în urma morţii lui Aleksei Navalnîi

seafoodnews.com
canada rusia

Canada a anunţat duminică noi sancţiuni împotriva unor funcţionari ruşi în urma morţii lui Aleksei Navalnîi, pentru "încălcări flagrante şi sistematice" ale drepturilor omului comise de Rusia, notează AFP.

Sunt vizaţi de această nouă serie de sancţiuni canadiene şase înalţi funcţionari şi membri ai personalului cu rang înalt din serviciile de urmărire penală, judiciară şi corecţională.

Ce spune comunicatul

Într-un comunicat, Ottawa a precizat că aceşti responsabili "au participat la încălcarea drepturilor omului ale lui Navalnîi, la pedeapsa crudă şi, în cele din urmă, la moartea sa".

"Împreună cu partenerii săi, Canada va menţine presiunea asupra guvernului rus pentru a efectua o anchetă completă şi transparentă asupra morţii lui Navalnîi", a declarat ministrul de externe Mélanie Joly.

După moartea lui Aleksei Navalnîi, un critic înverşunat al lui Vladimir Putin, guvernul Justin Trudeau l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Canada pentru a "cere o anchetă completă şi transparentă" asupra decesului său.

Opozantul rus a murit pe 16 februarie în circumstanţe neclare într-o colonie penală din Arctica, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism". El avea 47 de ani.

Familia lui, prietenii săi şi mulţi lideri occidentali l-au acuzat pe liderul de la Kremlin că este "responsabil" pentru "uciderea" lui, ceea ce Kremlinul respinge cu fermitate.

Preşedintele rus, care în ultimele zile a avertizat Occidentul împotriva unei "ameninţări reale" de război nuclear în cazul unei escaladări a conflictului din Ucraina, încă nu a comentat moartea principalului său adversar, al cărui nume nu-l pronunţă niciodată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.