Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada: Ministrul de externe și-a dat demisia

demisie

Ministrul canadian de externe, John Baird, a anunţat marţi că demisionează, o decizie care îi lipseşte pe conservatori de o figură centrală în perspectiva alegerilor din decembrie, relatează AFP şi Reuters.

'Am vorbit ieri seară (luni - n.r.) cu premierul şi l-am informat că demisionez din guvern. I-am împărtăşit şi intenţia de a nu participa la viitoarele alegeri' din octombrie, a declarat el în faţa Camerei Comunelor.

'De asemenea, i-am adus la cunoştinţă intenţia de a demisiona din calitatea de membru al Parlamentului în săptămânile care urmează.

John Baird, care a fost în ultimele săptămâni foarte implicat în dosarul eliberării din Egipt a jurnalistului canadian al Al-Jazeera Mohamed Fahmy, nu a prezentat vreun motiv pentru decizia sa. Plecarea sa, care ia prin surprindere clasa politică din Canada, a făcut obiectul unor scurgeri de informaţii în presa canadiană luni seară.

Baird, în vârstă de 45 de ani, a spus că după 20 de ani în politică este optimist în privinţa viitorului Canadei şi a noului capitol din viaţa sa.

Surse politice au declarat pentru Reuters că relaţiile lui Baird cu biroul premierului Stephen Harper s-au deteriorat în ultimele luni.

După demisia lui Jim Flaherty, un foarte respectat ministru de finanţe, primăvara trecută, şi care între timp a murit, guvernul conservator al premierului Stephen Harper pierde încă o piesă grea în mai puţin de un an, scrie AFP.

Ministrul comerţului, Ed Fast, va prelua temporar portofoliul afacerilor externe până la numirea unui înlocuitor pentru Baird. Printre cei consideraţi favoriţi pentru a primi portofoliul externelor sunt ministrul muncii, Jason Kenney, ministrul de finanţe, Tony Clement, şi ministrul imigraţiei, Chris Alexander, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.