Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canadianca Maggie Mac Neil a stabilit nou record mondial în proba de 100 m fluture la Mondialele în bazin scurt

Maggie Mac Neil

Canadianca Maggie Mac Neil a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m fluture în bazin scurt (25 m), duminică la Melbourne, în ultima zi a Campionatelor Mondiale, informează AFP.

Mac Neil, campioana mondială en titre, s-a impus cu 54 sec. 05/100, îmbunătăţind cu peste o jumătate de secundă precedentul record al americancei Kelsi Dahlia.

Acesta este al doilea record mondial al săptămânii pentru canadianca de 22 de ani, care a mai doborât un record mondial vineri, în proba de 50 m spate.

În cursa masculină, veteranul sud-african Chad Le Clos s-a impus la 100 m fluture cu timpul de 48 sec. 59/100.

Australianca Kaylee McKeown a triumfat la 200 m spate în 1 min. 59 sec. 26/100, devenind prima înotătoare care deţine trei titluri mondiale în bazin scurt, bazin olimpic şi la Jocurile Olimpice şi Jocurile Commonwealth-ului.

Alte recorduri au mai fost doborâte duminică, la ştafetă 4x100 m mixt masculin şi feminin, scrie agerpres.ro.

La feminin, americancele s-au impus în 3 min. 44 sec. 35/100, devansând Australia şi Canada.

Performanţa s-a repetat şi în finala masculină, când australienii şi americanii au stabilit un nou record mondial, terminând la egalitate pe primul loc în 3 min. 18 sec. 98/100. Precedentul record data din 2009.

Cu 17 titluri, 13 medalii de argint şi şase medalii de bronz, Statele Unite au terminat competiţia cu cel mai bun bilanţ, în faţa rivalilor lor istorici australieni (13 aur, 8 argint, 5 bronz).

După cum se cunoaşte, sportivul român David Popovici a câştigat medalia de argint în proba de 200 m liber, duminică, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) pentru seniori de la Melbourne (Australia).

În finală, David Popovici (18 ani) a fost cronometrat cu timpul de 1 min 40 sec 79/100, fiind devansat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, care a stabilit un nou record al competiţiei, 1 min 39 sec 72/100. Podiumul a fost completat de britanicul Tom Dean, în 1 min 40 sec 86/100.

România a fost reprezentată de trei înotători la Mondialele de la Melbourne (13-18 decembrie), David Popovici, Robert Glinţă şi Andrei Anghel, obţinând o singură medalie, cea câştigată de Popovici la 200 m liber.

Popovici avea în palmares titlul european la 200 m liber în bazin scurt, câştigat anul trecut la Kazan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.