Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canalul HBO va difuza în premieră mondială un documentar despre ziaristul James Foley

film

Canalul de cablu american HBO va difuza la 6 februarie în premieră mondială, în afara unui festival, un documentar consacrat fotojurnalistului american James Foley, decapitat de gruparea Stat Islamic în luna august a anului 2014, a anunţat marţi HBO, citat de agenţia France Presse. 

Filmul a fost selectat de festivalul de film 'Sundance' din SUA, care se desfăşoară între 21 - 31 ianuarie la Park City (statul Utah) şi se va afla în competiţie la categoria "documentar american". 

Filmul 'Jim: The James Foley Story' a fost regizat de Brian Oakes, un prieten din copilărie al fotojurnalistului, şi a fost produs de Kunhardt Films. 

Potrivit martorilor, James Foley a fost răpit de persoane înarmate în provincia Idlib din nordul Siriei, la 22 noiembrie 2012, în timp ce acoperea din punct de vedere jurnalistic războiul care devasta ţara din martie 2011. 

Cu o experienţă de cinci ani în zonele de război, James Foley a lucrat ca freelancer pentru mai multe media internaţionale, inclusiv pentru agenţia France Presse şi pentru GlobalPost. 

La 19 august 2014, gruparea Stat Islamic a revendicat executarea sa şi a lansat online un film video care arată un om mascat îmbrăcat în negru care îl decapitează pe James Foley. 

Documentarul evocă viaţa lui James Foley prin intermediul mărturiilor membrilor familiei, prietenilor şi jurnaliştilor care l-au cunoscut.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.