Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac, avertisment de ULTIMĂ ORĂ pentru Guvernul Dăncilă după ce Teodorovici a anunțat măsuri fiscale fără precedent

Inquam Photos / George Calin
kurz iohannis

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a sugerat vineri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că firmele străine și-ar putea strânge lucrurile și ar putea pleca din România ca urmare a măsurilor fiscale anunțate de guvern, ceea ce va duce la pierderea unor locuri de muncă.

„Ca să fiu cinstit eu nu-mi fac griji pentru firmele austriece, deoarece știu ce firme austriece sunt aici în România. Sunt firme mari cum ar fi OMV sau Erste Bank, firme care lucrează în multe state (...) Dacă mi-aș face griji ar fi pentru mediul economic românesc. (...) Adică retragerea de investitori înseamnă și pierderi de locuri de muncă. Trebuie să ne gândim și la aceasta. Stabilirea impozitelor influențează prețurile finale la consumator. Depinde de cum va hotărî Guvernul. Ar fi util să se gândească la niște măsuri care nu doar sună bine, ci să fie efective. Nu să se ajungă la finalul zilei ca oamenii să nu-și mai poată permite niște prețuri sau să se ajungă la pierderi de locuri de muncă, pentru că unii investitori au hotărât să strângă lucrurile și să plece”, a spus Kurz.

Întrebat din nou dacă e posibil ca firmele austriece să părăsească România în urma măsurilor fiscale anunțate de Guvern, Kurz a replicat: „Nu sunt firme cărora guvernul austriac să le spună ce să facă. Sunt firme libere care decid pe piața mare. Ne gândim la Africa, Asia, Europa.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.