Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz l-a felicitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru succesul său la alegerile legislative

Krone
Sebastian Kurz gradinite

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a ţinut să fie miercuri unul dintre primii lideri mondiali care îl felicită pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru succesul său la alegerile legislative care au avut loc marţi în Israel, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: FOTO - Atacatorul de pe aeroportul din Albania era cunoscut de către autorități

''Rezultatele oficiale trebuie să fie publicate, dar un lucru este clar: aţi obţinut - încă o dată - încrederea poporului Israelului cu numeroase recorduri'', a declarat Kurz pe contul să de Twitter. ''Felicitări premierului Netanyahu pentru rezultatul excelent la alegerile naţionale de ieri'', a adăugat cancelarul austriac.

Netanyahu este pe calea spre un al cincilea mandat de prim-ministru după numărarea aproape totală a voturilor de la alegerile legislative de marţi, care arată că este cel mai bine plasat pentru a forma viitorul guvern, faţă de partidul Albastru-Alb (centru-dreapta) al lui Benny Gantz.

Kurz, care, ca şi Netanyahu, aparţine taberei conservatoare, se află la guvernare în Austria de la sfârşitul lui 2017, în coaliţie cu Partidul Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă), formaţiune înfiinţată de foşti nazişti şi ai cărei lideri sunt boicotaţi de către Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.