Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Austriei cere eliberarea unui jurnalist austriac arestat în Turcia

Sebastian Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut miercuri eliberarea jurnalistului austriac Max Zirngast, apropiat de extrema stângă, arestat în septembrie în Turcia după ce a semnat articole considerate ostile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP preluată de Agerpres.

'Vrem o procedură conformă cu statul de drept şi asta înseamnă, după părerea mea, eliberarea imediată', a declarat Kurz pentru presă la Viena.

'Sunt prea mulţi oameni încarceraţi în mod greşit în Turcia şi asta este inacceptabil', a subliniat cancelarul, a cărui ţară deţine până la sfârşitul lunii decembrie preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene.

Stabilit în Turcia de trei ani şi colaborator al mai multor publicaţii internaţionale, printre care revista de extremă stânga în limba germană Re:volt magazine, Max Zirngast, 29 de ani, a fost arestat pe 11 septembrie la Ankara.

Avocatul său, Murat Yilmaz, a declarat marţi pentru postul de radio public austriac ORF că acuzaţiile nu i-au fost încă transmise până în acest moment.

Într-un articol publicat luna trecută de cotidianul Washington Post, Max Zirngast a declarat că a fost interogat în legătură cu un articol apărut în revista americană Jacobin, în care, potrivit anchetatorilor, l-ar fi 'insultat' pe Erdogan, un delict în Turcia.

Yilmaz a respins orice acţiune ilegală a clientului său şi a afirmat că autorităţile turce nu au niciun element concret pe care să i-l reproşeze lui Zirngast. 'Altfel, de mult ei l-ar fi comunicat Vienei', a spus el pentru ORF.

Mai multe voci, inclusiv cea a Clubului de presă austriac, au acuzat recent guvernul condus de Sebastian Kurz de 'lipsă de acţiune' în acest dosar.

Potrivit informaţiilor apărute în presa austriacă, însă neconfirmate de Ministerul Afacerilor Externe de la Viena, alţi patru cetăţeni austrieci sunt în prezent reţinuţi în Turcia.

Știri › TOATE Ș˜TIRILE AGERPRES


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.