Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Austriei, despre măsurile împotriva Rusiei: 'Trebuie sancțiuni care să afecteze mai mult Rusia decât UE'

aljazeera.com
Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că renunțarea la gazul rusesc în acest moment "nu este posibilă" și că Uniunea Europeană trebuie să se gândească la sancțiuni care să afecteze mai mult Rusia decât țările UE.

"Austria nu este singura cu acest argument împotriva embargoului asupra gazelor", a spus el, citând pozițiile Germaniei și Ungariei. "Iar pe de altă parte, Austria este puternică alături de celelalte state membre ale UE în ceea ce privește sancțiunile împotriva Federației Ruse. Dar sancțiunile trebuie să afecteze mai mult Rusia decât Uniunea Europeană", a declarat Nehammer, miercuri, la CNN.

"Petrolul este deja discutat acum în Comisia Europeană și în Consiliul UE. Chestiunea gazului este separată, știți, nu este doar poziția Austriei, este și această poziție a Germaniei, Ungariei sau Bulgariei, de exemplu, pentru că noi depindem de gaz. Industriile noastre depind de gaz. Și astfel trebuie să decidem asupra sancțiunilor care afectează Rusia mai mult decât ne afectează sancțiunile pe noi", a adăugat cancelarul.

Întrebat dacă problema embargoului asupra gazelor ar putea fractura UE, Nehammer a spus că nu crede acest lucru.

"Am decis să ne adunăm cu privire la sancțiunile împotriva Federației Ruse, iar sancțiunile deja decise sunt cu adevărat dure și puternice. Și vom decide cu privire la mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, pentru că, știți, vrem să arătăm că există unitate în Uniunea Europeană, că acest război trebuie să ia sfârșit", a spus el.

Presat cu privire la ce mai poate face UE, în condițiile în care sancțiunile actuale nu l-au oprit pe președintele rus Vladimir Putin, cancelarul austriac a declarat: "Cred că ar trebui să ne gândim acum la sancțiuni într-un mod mai inteligent, cum putem răni Federația Rusă, dar nu și pe noi. Cred că acesta este principalul lucru important. Știți, există o decizie în Uniunea Europeană conform căreia încercăm totul pentru a deveni independenți de gazul rusesc, iar aceasta este, cu siguranță, și dorința Austriei. Dar nu este posibil acum. Va fi nevoie de timp".

Săptămâna trecută, UE a convenit să elimine treptat importurile de cărbune rusesc, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni. La începutul zilei de astăzi, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Wolfgang Büchner, a declarat că Germania a luat măsuri pentru a-și reduce dependența de energia rusă, dar în acest moment continuă să respingă o interdicție imediată a importurilor de gaz sau petrol rusesc.

Nehammer a avut luni o întâlnire față în față cu Putin, prima întâlnire occidentală cu președintele rus de când acesta a lansat invazia în februarie. Nehammer a declarat că a adus în discuție presupusele atrocități rusești în Ucraina în timpul întâlnirii "dure" și neprietenoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.