Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Scholz blochează livrarea tancurilor germane Leopard 2 către Ucraina (Die Welt)

tanc leopard 2

Cancelarul german Olaf Scholz a menținut, în timpul discuțiilor cu premierul ucrainean Denis Șmihal, o poziție negativă privind livrările de tancuri Leopard 2 către Kiev. Refuzul politicianului de a furniza tancurile a fost raportat de Die Welt, citând surse din administrația ucraineană.

Potrivit ziarului german, șansele de a trimite tancuri germane în Ucraina sunt mici. Se remarcă faptul că discuțiile politicienilor pe această temă au fost generale și nu specifice. Sursa ziarului a precizat că Șmihal a sugerat ca industria germană să furnizeze direct Ucrainei tancuri Leopard 2. În același timp, poziția negativă a cancelarului a rămas neschimbată.

Anterior, Șmigal a declarat că i-a făcut "propuneri concrete" lui Scholz cu privire la posibile livrări de tancuri germane Leopard 2 către Kiev. "Am discutat subiectul. Am prezentat chiar și propuneri privind modul în care Germania ar putea furniza aceste tancuri Ucrainei", a spus el. Cu toate acestea, el a refuzat să dezvăluie detalii despre conversație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.