Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când depun politicienii la BEC candidaturile la prezidențiale. Iohannis și Barna se duc în aceeași zi

BEC
BEC Biroul Electoral Central

Săptămâna aceasta este ultima în care candidații la alegerile prezidențiale se pot înregistra la BEC. Prezidențiabilii PNL și USR, Klaus Iohannis și Dan Barna, își vor depune candidaturile în aceeași zi, respectiv vineri, 20 septembrie. Viorica Dăncilă se va înregistra oficial în cursă joi, conform Mediafax.

Primul care va depune la Biroul Electoral Central semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni este Viorel Cataramă, candidatul din partea partidului Dreapta Liberală. El a anunțat că va merge la instituție miercuri, 18 septembrie, la ora 12:00.

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, își va depune candidatura la BEC joi, la ora 12:00.

Tot joi se va prezenta la instituție pentru depunerea semnăturilor și Teodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale.

Prezidențiabilii PNL și USR, respectiv Klaus Iohannis și Dan Barna, se vor înregistra în cursa pentru Cotroceni în aceeași zi. PNL va depune la BEC semnăturile pentru Klaus Iohannis vineri, ora 12:00.

Tot vineri, la ora 10:30, USR va depune semnăturile necesare pentru înscrierea lui Dan Barna la alegerile prezidențiale.

Prezidențiabilul UDMR Kelemen Hunor își va depune candidatura sâmbătă, posibil ora 11:30.

De asemenea, Mircea Diaconu, candidatul ALDE-Pro România pentru Cotroceni, se va înscrie oficial în cursa pentru Cotroceni, sâmbătă.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.