Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Când jumătate din PNL se autoizolează, rămânem cu Guvernul interimar', apreciază UDMR, înainte de teleconferința cu Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că în situația în care jumătate din PNL se autoizolează pentru două săptămâni, nu se va putea pune un guvern în zilele următoare, astfel că rămânem cu cel interimar.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că la consultările telefonice cu președintele Klaus Iohannis UDMR îi va transmite că dorește cât mai rapid un guvern votat în Parlament.

„În momentul în care jumătate din PNL se autoizolează pentru două săptămâni, plus alții cu care au intrat în contact, nu cred că se va putea pune un guvern în zilele următoare, astfel că rămânem cu guvernul interimar și mergem mai departe când lucrurile se vor liniști. Nu văd cum vom putea pune un prim-ministru care se autoizolează și miniștri care nu vin în Parlament și parlamentari care nu sunt în București. Este o situație delicată în acest moment. La consultările prin telefon cu președintele Iohannis îi spunem că vrem un guvern cât mai rapid, un guvern votat în Parlament cu toată legitimitatea", a spus Kelemen.

Citește și: Dr. Alexandru Rafila îi calmează pe bucureșteni: NU se închide Capitala

Președintele Klaus Iohannis a decis să țină consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru prin teleconferință. Decizia a venit după ce membrii PNL urmează să intre în izolare.

Ludovic Orban a anunțat că nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, care urmau să aibă loc vineri, după ce a decis să se autoizoleze, ca urmare a confirmării unui senator liberal ca fiind bolnav cu COVID 19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.