Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va avea loc procesul directorului general al FMI, Christine Lagarde

Christine Lagarde

Procesul în care actualul director general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde este acuzată de neglijenţă într-un dosarul de arbitraj care datează din perioada în care aceasta ocupa postul de ministru al Economiei, va începe în data de 12 decembrie, a anunţat luni într-un comunicat Curtea de Justiţie a Republicii Franceze (CJR), transmit AFP şi Reuters.

Curtea de Justiţie a Republicii Franceze (CJR) este singura instanţă abilitată să ancheteze membri ai Guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor.Potrivit unei surse judiciare citată de AFP, procesul în care este implicată Christine Lagarde ar putea să dureze mai multe zile, până la data de 20 decembrie.

Citește și: Boris Johnson şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din estul Ucrainei

Christine Lagarde, care tocmai şi-a început al doilea mandat în fruntea Fondului Monetar Internaţional, riscă un an de închisoare şi o amendă de 15.000 de euro.

Fostului ministru al Economiei i se reproşează că a recurs la un arbitraj privat, în loc să meargă în justiţie, pentru un litigiu între omul de afaceri Bernard Tapie şi Credit Lyonnais.

Litigiul viza o tranzacţie ce a avut loc în 1993, când Tapie a vândut băncii franceze participaţia pe care o deţinea la producătorul german de îmbrăcăminte şi echipamente sportive Adidas. Mai târziu, banca a vândut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a început o acţiune în justiţie, susţinând că a fost fraudat. În urma judecării cazului într-o comisie de arbitraj, Tapie a obţinut de la stat despăgubiri de 404 milioane euro, cu mult mai ridicate decât ar fi putut primi în justiţie, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.