Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va demara programul HoReCa 2

romaniajournal.ro
Guvern

Cadrul legal pentru a înfiinţa programul HoReCa 2 a fost creat, iar acesta va fi demarat după prima rectificare bugetară, deoarece sumele nu au fost prinse în buget, a declarat miercuri, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

"La acea Ordonanţă de Urgenţă în care am făcut modificări la Legea 346 (Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii n.r) am creat deja cadrul legal pentru a înfiinţa programul HoReCa 2. Din discuţiile purtate şi la nivel de minister şi la nivel de prim-ministru cu cei din domeniu am convenit următorul lucru: ţinta pentru acel program este momentul de după prima rectificare bugetară, pentru că într-adevăr nu avem sumele necesare incluse în buget. Noi am creat acum cadrul legislativ, lucrăm programul, creăm platforma la STS, iar imediat ce vom avea banii alocaţi după rectificare vom pune în derulare acest program", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, sumele solicitate de cei din HoReCa pentru pierderile din 2021 sunt la aproximativ o treime faţă de cele din anul anterior.

"Dacă în prima fază, pentru anul 2020, au estimat o pierdere de aproximativ 800 de milioane euro, pentru 2021 estimarea lor şi solicitarea este pentru aproximativ 285 milioane de euro", a punctat Cadariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.