Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va fi finalizată centrala termoelectrică de la Iernut. Ministrul Energiei a făcut anunțul

Inquam Photos / Octav Ganea
Virgil Popescu

Noua centrală termoelectrică de la Iernut va fi finalizată în trimestrul 4 al anului viitor şi va furniza 430 MW, a anunţat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi am făcut o vizită de lucru la Centrala de la Iernut alături de CEO Romgaz, Răzvan Popescu, şi preşedintele ANRE, George Niculescu. Centrala de la Iernut va fi finalizată în trimestrul 4 - 2024. La sfârşitul lunii aprilie, Romgaz a semnat un nou contract cu spaniolii de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale termoelectrice cu ciclu combinat cu turbine cu gaze de la Iernut, care este în valoare de 345 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 16 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor. Noua centrală de la Iernut va furniza 430 MW. Este importantă această investiţie pentru a asigura securitatea energetică a României", a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Centrala cuprinde patru turbine cu gaz plus patru cazane recuperatoare pentru producere abur cu trei nivele de presiune şi două turbine cu abur.

Un sfert din totalul cheltuielilor eligibile aferente investiţiei reprezintă o finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii, conform datelor publicate de Romgaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.