Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când vor fi anunțați candidații PNL la primăriile de sector din București

PNL

Candidații PNL la primăriile de sector urmează să fie anunțați luni sau cel târziu miercuri, 9 martie, a anunțat președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu.

"Mâine (luni, n.red) vom face un pas important în a lua cea mai bună decizie în funcție de soluțiile pe care le-am avut de la sectoare. Rezultatele sondajului arată că mai toți candidații sunt departajați de puține puncte. Vom avea mâine o comisie, vom evalua aceste rezultate ale sondajului. Va fi o analiză politică. Marți seara am cerut convocarea Comitetelor executive pe fiecare sector. Apoi urcă din nou la Biroul permanent național, miercuri dimineață. Miercuri se închide practic acest proces. Unele nume pot fi anunțate chiar de mâine după comisie, dar candidaturile merg în Biroul permanent național", a anunțat liderul liberal la Realitatea TV.

Cătălin Predoiu a mai spus că vrea să se întâlnească cu Nicușor Dan, Monica Macovei și Traian Băsescu pentru o discuție pe marginea soluțiilor pe care le au pentru Capitală.

"Lansez o chemare către toate forțele politice de centru dreapta să înțeleagă că nu ne putem juca cu soarta Bucureștiului. Îi chem la o masă rotundă să ne unim forțele, pentru că nu vreau să lăsăm Bucureștiul din nou pe mâna PSD. Vreau măcar să discutăm, fără fițe, fără pretenții, Nicușor Dan, doamna Macovei. Eu îmi asum asta personal. Nu angajez partidul. Vreau să văd și eu ce soluții au dânșii (...) Vreau să văd și eu cum crede Nicușor Dan că poate să câștige Primăria generală când are cât are în sondaj. (...) Vreau să vorbesc cu dânsul, o să stau de vorbă și cu doamna Macovei, cu domnul Băsescu. Îmi asum eu acest lucru, ca șef al organizației București", a adăugat Predoiu.

Decizia cu privire la candidații la primăriile de sector va fi luată pe baza rezultatelor sondajelor, făcute publice de Mediafax.

La Sectorul 1 Diana Tuşa are 35%, în timp ce Alexandru Nazare are 30%.

La Sectorul 2, rezultatele arată că în urma unei confruntări între deputatul Cristian Popescu şi Neculai Onţanu, liberalul ar obţine 32%, în timp ce actualul primar ar lua 50%. În acelaşi timp, dacă liberalul Adrian Neacșu ar fi contracandidatul lui Onţanu, acesta ar obţine 29%, în timp ce actualul primar şi-ar păstra procentul de 50%.

În Sectorul 3, liberalii au măsurat patru candidaţi: Florin Alexe, Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache sau Inocenţiu Voinea, dar fiecare ar obţine sub 20%. Lupta este dominată însă de actualul primar, Robert Negoiţă, care ar obţine 75%.

La Sectorul 4, clasamentul candidaţilor PNL este strâns. Marius Rogin ar obţine 34%, Honorius Prigoană ar obţine 33%, în timp ce actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava ar obţine 32%. Având în vedere diferenţele mici între candidaţi, decizia va fi luată de conducerea PNL, inclusiv pe baza altor date din sondajul extins.

În Sectorul 5, cel mai bine plasat candidat PNL este deputatul Ovidiu Raeţchi, cotat la 28%, în timp ce Marian Vanghelie ar obţine 33%.

La Sectorul 6, Ştefan Florescu este cotat la 29%, în timp ce deputatul Răzvan Mironescu este cotat la doar 20%. În acelaşi timp, candidatul PSD, Gabriel Mutu, este cotat la 21%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.