Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidați-surpriză la europarlamentare: Dirigintele doctorilor SRI Tudose, Vlase și Dumbravă, precum și ex-parlamentari, miniștri și primari

start-cursa

Pentru alegerile europarlamentare din 26 mai s-au înscris în cursă 23 de partide și 7 candidați independenți, pe listele formațiunilor politice fiind prezenți foști parlamentari, miniștri și primari, dar și alte nume sonore.

Fostul șef al școlii doctorale a SRI până în 2015, Constantin Onișor, demisionar după scandalurile de plagiat care au lovit academia de informații a SRI, candidează la europarlamentare pe locul doi pe lista Partidului Neamul Românesc (PNR).

Onișor a fost conducătorul de doctorat al fostului premier Mihai Tudose, al actualului șef SIE, Gabriel Vlase, precum și a fostului secretar general SRI Dumitru Dumbravă, cel care a spus că instanțele au constituit „câmp tactic” pentru SRI și care a fost trecut în rezervă în septembrie 2018 după audierile din comisia parlamentară de control a SRI legate de implicarea serviciului secret în dosarele de pe rolul instanțelor.

De altfel, lista PNR este deschisă la europarlamentare de un actual doctorand SRI, fostul deputat PSD Ninel Peia.

Tot pe lista PNR candidează la europarlamentare, pe locul trei, soția fostului general Mircia Chelaru, Cecilia Rocsana Chelaru. Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române în 2000, Chelaru a mai condus PUNR-ul și a fost și vicepreședinte PC.

Partidul Neamul Românesc a fost înființat în 2018 și se descrie ca fiind „național, creștin, conservator”.

Lista UNPR la europarlamentare este înțesată de foști parlamentari.

Vulturii lui Gabriel Oprea merg în alegeri cu fostul tenismen Ilie Năstase și fostul antrenor de fotbal Anghel Iordănescu, ambii generali (r) și foști senatori, dar și mai mulți foști parlamentari PPDD-UNPR precum Luminița Adam, Neagu Murgu, Iulian Dumitru Popescu și Alin Constantin Bucur.

Europarlamentarul Claudiu Tănăsescu (PSD) se regăsește și el pe lista UNPR la europarlamentare, precum și fostul ministru al Integrării în Guvernul Tăriceanu, Ene Dinga, sau fostul lider PSD Timiș, Titu Bojin.

Pe lista UNPR și-a făcut loc și Andreea Daniela Nețoiu, nora fostului acționar al lui Dinamo, Gigi Nețoiu, care a fost și deputat PPDD și fost membru PSD.

Alți foști parlamentari PPDD au ajuns pe lista partidului nășit de Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 și fost vicepreședinte PSD. Astfel, lista Partidului Social Democrat Independent (PSDI) este deschisă de George Cornel Comșa, fost deputat PPDD, printre candidați fiind și alți foști deputați PPDD precum Andrei Razvan Condurățeanu și Iacob Pușcaș.

Ex-parlamentari PSD au ajuns la Pro România, printre candidații acestei formațiuni la europarlamentare fiind foștii deputați Ovidiu Iane, Gabriela Podașcă, Liviu Harbuz și Mihai Sturzu. Pe lista partidului lui Victor Ponta se regăsesc și foști ministri în guvernele PSD, precum Augustin Jianu (Comunicații), Alexandru Coțovelea (Societatea Informațională) și Ioana Petrescu (Finanțe).

Pe lista PMP se regăsește un fost europarlamentar PRM în 2005-2008, Petre Popeangă, dar este penultimul pe listă și nu are nicio șansă să revină în Parlamentul European.

Afaceristul Viorel Cataramă, fost senator PNL și prim-vicepreședinte PNL Sector 2, deschide lista partidului Dreapta Liberală la europarlamentare.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, fost purtător de cuvânt al PSD, deschide lista Partidului PRODEMO.

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, deschide lista Partidului România Noastră la europarlamentare.

Citește și: Traian Băsescu profețește un CUTREMUR pe scena politică: va fi vai și amar de Dragnea! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.