Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la prezidentiale vrea NATIONALIZAREA societatilor privatizate dupa 1990

nationalizare

Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidențiale, le propune românilor o nouă Constituție și răscumpărarea societăților comerciale pentru care nu au fost respectate toate clauzele contractelor de privatizare.

"Voi organiza un referendum prin care poporul român să se pronunțe pentru răscumpărarea societăților comerciale privatizate după 1990 care nu au respectat clauzele contractului de privatizare — OMV, Sidex Galați. Să ne răscumpărăm sistemul bancar — BCR, BRD. Acestea sunt primele firme la care ne-am gândit", a afirmat Funar vineri, într-o conferință de presă.

El a precizat că în cazul în care va deveni președinte îl va propune ca premier pe Constantin Cojocaru, autor al unui proiect de Constituție a cetățenilor.

Funar susține că la referendum românii se vor exprima asupra Constituției cetățenilor, printre ale cărei prevederi se numără: atribuții mai mari pentru președinte decât cele acordate de actuala lege fundamentală, impozitarea averilor foarte mari și constituirea unui fond național de investiții prin care să se poată răscumpăra societățile privatizate, dizolvarea partidelor politice care au fraudat alegerile, numirea șefilor instituțiilor publice de popor, prin referendum, existența unui singur serviciu secret — SRI.

"Nu vrem să confiscăm nimic, vrem doar să ne luăm înapoi ce ni s-a luat din proprietatea comună a poporului", a spus Cojocaru.

Funar susține că el îi va convinge pe români să îl aleagă președinte încă din primul tur de scrutin.

"Eu vin cu o noutate absolută, spre deosebire de toți contracandidații mei, care propun continuarea aceleiași politici prin care România să fie condusă de partidele politice. Poporul român va conduce țara. Voi convoca poporul la referendum pentru Constituție. După ce voi deveni președinte, în cel mult trei luni, Constituția cetățenilor va intra în vigoare", a adăugat Funar.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.