Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la Primăria București, amendat pentru homofobie

primaria Capitalei

Liderul Partidului România Unită și candidatul la Primăria București Bogdan Diaconu a fost amendat de CNCD cu 4.000 lei pentru declaraţii discriminatorii la adresa comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) din România, conform Hotărârii nr. 326 din 24.04.2016. Plângerea a fost făcută de Asociația MozaiQ pe data de 15 martie 2016, pentru următoarele declarații ale candidatului PRU la Primăria București, care fac parte din programul electoral al acestuia:

“În București nu vor mai avea loc parade de homosexuali!

În calitate de Primar General, nu voi mai permite ca pe străzile Bucureștiului să se desfășoare parade de homosexuali.

Apăr valorile creștine și tradiționale ale Capitalei și nu permit transformarea Bucureștiului în Sodoma și Gomora”.

Potrivit deciziei, CNCD “reține că partea reclamată, în calitatea sa deputat, Președinte al unui partid politic și candidat la Primăria Generală, a transmis un mesaj care creează un cadru intimidant, ostil, degradant și ofensator persoanelor homosexuale” (CNCD, Hot. 326/24.04.2016, pg. 3).

CNCD mai recomandă în decizia sa ca “persoanele care dețin funcții publice și se exprimă public să evite comentarii care pot răspândi și conduce la creșterea intoleranței” (Hot. 326/24.04.2016, pg. 5).

La rândul ei, Asociația MozaiQ, cea care a făcut plângerea, a comentat decizia CNCD afirmând că “Bogdan Diaconu are un discurs radical în spaţiul public, care antagonizează anumite categorii sociale şi încurajează o atmosferă de ură şi teamă la nivelul societăţii. Considerăm oportună decizia CNCD şi sperăm că precedentul Diaconu va descuraja alţi candidaţi la alegerile locale să adopte un limbaj similar acestuia”, a declarat asociația într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.