Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la primaria sector 5 reclama 'bataia de joc' de la Eroilor

eroilor

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, candidat la primaria sectorului 5, sustine că amânarea termenului pentru finalizarea lucrarilor de la Eroilor este inacceptabilă și că 'bătaia de joc' față de bucureșteni trebuie să înceteze. Liberalul consideră că cei responsabili ar trebui să plătească daune pentru oamenii din zonă si solicita o delegatie a Ministerului Transporturilor sa mearga la fata locului sa evalueze corect si transparent situatia.

„Mai bine de o lună a trecut de la surparea de teren de pe bulevardul Eroilor cauzată de constructor şi de Metrorex. Deşi Primăria Generală a fixat un termen de o lună pentru remedierea situaţiei, mai exact 15 ianuarie, constructorul nu a respectat data stabilită, ci a amânat şi mai mult finalizarea lucrărilor. Întârzierea este inacceptabilă și afectează oamenii din zonă, de aceea constructorul ar trebui obligat să plătească daune pentru situația creată. 15 februarie este noul angajament verbal al constructorului, dar în condiţiile în care nu a dorit însă să îşi asume printr-un document oficial această dată, putem la fel de bine să anticipăm noi întârzieri. Mai mult, refuză să spună care este stadiul actual al lucrărilor. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care în a doua parte a lunii decembrie, în apropierea sărbătorilor, constructorul şi-a permis luxul de a-şi lua concediu în loc să remedieze o situaţie deosebit de gravă. Nu pare că sunt interesaţi de bucureştenii care s-au mutat din casele lor şi acum stau pe la rude sau la hotel, de blocajele suplimentare din trafic, de întârzierea lucrărilor de la finalizarea metroului. Solicit ca o delegație a Ministerului Transportului să facă o vizită pe șantier însoțită de presă, pentru a putea evalua în mod transparent gravitatea problemei. ”

Raeţchi a adăugat şi că penalităţile din lege pentru firmele care nu respectă termenele sunt prea mici.

„Şi în această zonă avem nevoie de o modificare de legislaţie şi punctual, de o negociere mai temeinică a contractelor. La ora actuală, penalităţile sunt mult prea mici pentru firmele care nu respectă termenele, iar prejudiciile şi disconfortul aduse cetăţenilor sunt mult prea mari. La rândul său, Metrorex se comportă ca şi cum ar fi stat în stat: niciun cuvânt despre stadiul în care se află lucrările şi nicio asumare a răspunderii, pe fondul unor nemulţumiri din ce în ce mai acute ale bucureştenilor faţă de activitatea sa”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.