Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat UNIC la șefia ÎCCJ: Ea este urmașa Liviei Stanciu

iccj

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit site-ului CSM, Tarcea figurează drept candidat unic.

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

În prezent, aceasta deţine funcţia de vicepreşedinte al Instanţei supreme şi este delegată să asigure interimatul conducerii instituţiei.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al ÎCCJ şi-au depus candidaturile Lavinia Curelea, preşedinte al Secţiei I civile, şi judecătoarea Nela Petrişor.

Citește și: A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

Postul de preşedinte al ÎCCJ a rămas vacant după ce Livia Stanciu, cea care deţinea această funcţie, şi-a înaintat cererea de eliberare din funcţie prin pensionare, începând cu 13 iulie. De la acea dată, Stanciu deţine funcţia de judecător la Curtea Constituţională, ca urmare a semnării decretului de numire de către preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit calendarului anunţat de CSM, cei interesaţi şi-au putut depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al ÎCCJ între 13 iulie şi 16 august, iar pentru cea de vicepreşedinte, în perioada 18 iulie - 18 august.

Citește și: Pomelnicul hotelurilor de lux detinute de Biserica Ortodoxa Romana! Patriarhia face milioane de euro din spatiile de cazare din Romania si strainatate

Luni au fost publicate proiectele de management, iar în intervalul 17 august - 2 septembrie, respectiv 19 august - 4 septembrie, are loc verificarea de către CNSAS dacă judecătorii care şi-au depus candidaturile au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea, precum şi verificarea de către Direcţia de resurse umane a înscrisurilor depuse la dosarele de candidatură.

Pentru funcţia de preşedinte al ÎCCJ, analizarea candidaturii de către Secţia pentru judecători a CSM şi formularea propunerii de numire se face în intervalul 8 - 9 septembrie, iar pentru cea de vicepreşedinte pe 15 - 16 septembrie.

Citește și: VIRALUL anului: Ce face un bucureștean în trafic, în centrul capitalei / FOTO

Potrivit legii, numirile în aceste funcţii se fac de către preşedintele României, la propunerea Secţiei de judecători a CSM, pentru un mandat de trei ani, care poate fi reînnoit o singură dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.