Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul la preşedintia SUA, care nu ştia ce este Alep, calcă iar în străchini

Candidatul independent la preşedinţia SUA Gary Johnson nu a fost în stare să numească niciun şef de stat sau de guvern străin, în cursul unei emisiuni de televiziune difuzate de MSNBC miercuri seara, transmite AFP, potrivit agerpres.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

Deşi moderatorul emisiunii a insistat că poate numi un lider străin "de pe orice continent, din orice ţară - unul pe care îl admiraţi, oricare", candidatul a rămas mut un timp extrem de lung pentru o emisiune TV.

Citeşte şi: Alis Grasu îi răspunde lui Cătălin Tolontan, apare numele lui Gigi Becali: 'Nu am luat niciun leu'

Colegul său William Weld, care ar urma să fie vicepreşedinte în eventualitatea improbabilă că alegătorii americani îl trimit pe Johnson la Casa Albă, s-a descurcat mai bine. El a încercat mai întâi să întrerupă momentul penibil, răspunzând neîntrebat că preferatul său este Shimon Peres. Moderatorul a precizat că trebuie să numească pe cineva în viaţă. Ulterior, Weld a numit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi i-a reamintit lui Johnson numele fostului preşedinte al Mexicului, Vicente Fox.

Citeşte şi: Gigi Becali intervine în scandalul momentului: 'Nu am făcut nicio nelegiuire'

Johnson a răspuns în cele din urmă că "e momentul meu Alep" - aluzie la un episod similar, la începutul lunii septembrie, când a fost întrebat ce părere are de situaţia din Alep şi a răspuns "ce e Alep?". El a recunoscut ulterior că a crezut că era vorba de o siglă, nu de numele oraşului din Siria.

Citeşte şi: Un club celebru din București a fost INCHIS: Acuzații de evaziune fiscală

Preşedintele american Barack Obama le-a explicat miercuri alegătorilor americani, în cadrul unui alt show TV: "Dacă votaţi pentru candidatul unui partid care nu are nicio şansă să câştige, este un vot pentru Trump". El se referea, evident, la Gary Johnson (Partidul Libertarian) şi Jill Stein (Partidul Verzilor), care nu sunt cotaţi cu şanse reale de alegere, dar ai căror alegători ar putea înclina balanţa între candidaţii marilor partide, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.