Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul opoziției, favorit la alegerile prezidențiale poloneze

Andrzej Duda, candidatul opoziției poloneze pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale, prevăzut pentru 24 mai, se află în fruntea intențiilor de vot, cu 44% din opțiuni, în timp ce președintele în exercițiu Bronislaw Komorowski este creditat cu 40% din voturi, potrivit unui sondaj publicat vineri, cu nouă zile înainte de scrutinul din Polonia, după cum transmite AFP.

Realizat joi de institutul Millward Brown, pe un eșantion format din 1.001 de polonezi, cu vârste de peste 18 ani, acest sondaj arată totodată că 16% din persoanele cu drept de vot sunt încă indecise în privința alegerii pe care trebuie să o facă săptămâna viitoare.
În primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat la 10 mai, Andrzej Duda (42 de ani), candidatul partidului conservator Lege și Justiție (PiS, opoziție), a creat surpriză, obținând cele mai multe voturi și devansându-l pe președintele Komorowski (62 de ani), apropiat formațiunii aflate la putere Platforma Civică (PO, centru-dreapta), pe care sondajele îl prezentau ca favorit.

Andrzej Duda a obținut 34,76% din voturile exprimate, în timp ce Bronislaw Komorowski, în fotoliul prezidențial din 2010, a întrunit 33,77% din sufragii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.