Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul PNL la șefia CJ Hunedoara, fals în declarații?

Facebook
sdf

Declarațiile de avere completate de către Adrian Nicolae David în ultimii 3 ani conțin date și informații care se bat cap în cap și ridică serioase semne de întrebare cu privire la transparența veniturilor în familia candidatului PNL. Adrian David este susținut la președinția CJ Hunedoara de PNL, PNȚCD, UDMR, USR, PLUS și FDGR.

În ultimii ani, Adrian David a ocupat diferite funcții plătite cu bani grei din fonduri publice: consilier al directorului Complexului Energetic Hunedoara, consilier al Primarului din Petroșani, consilier al Primarului din Deva și, în fine, administrator public al municipiului Deva. În toate funcțiile, Adrian David a fost numit, adică făcut bugetar de lux din pix. De ce „de lux”? pentru că salariul de bază de la ultimul loc de muncă este de nici mai mult, nici mai puțin de 20.800 lei.

Pentru că a ocupat multe funcții în sistemul bugetar, Adrian Nicolae David a fost obligat să depună anual declarații de avere și de interese. Citite cu atenție, din aceste declarații reies neclarități, dar și omisiuni grave, care pot fi foarte ușor încadrate în categoria „fals în declarații”, infracțiune pedepsită de legile în vigoare.

Avere trecută „la secret” timp de mai mulți ani

Potrivit declarațiilor de avere găzduite pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, familia lui Adrian David deține trei imobile: un apartament în Cluj Napoca, o vilă în Aninoasa și o casă de vacanță în Petroșani. Deși apartamentul din Cluj Napoca a fost dobândit în anul 2008, acesta apare abia în declarația de avere completată în 4 iunie 2019. De ce a ascuns familia David acest apartament de ochii curioșilor?

La fel se întâmplă și cu declararea bunurilor sub formă de metale prețioase, bijuterii și alte obiecte a căror valoare depășește 5.000 de euro. Familia David deține bijuterii și ceasuri dobândite în perioada 2010 – 2019, în valoare de 8.000 de euro, însă această informație este consemnată abia în declarația din 4 iunie 2019. Dacă bunurile au fost colecționate timp de 10 ani, de ce nu apar și în recentele declarații de avere?

În aceeași declarație apare vânzarea unui autoturism către un anume Luigi Răucescu în luna iunie 2018 cu suma de 9.500 de euro. Culmea, însă, acest autoturism nu este menționat ca fiind în proprietate în niciuna din declarațiile de avere completate anterior. Cum poți vinde un autoturism pe care, de fapt, nu îl ai în proprietate?

DAVID și-a tras limuzină de tip SPP

În fine, joburile la stat au fost extrem de bănoase, pentru Adrian David. În declarația de avere din 2019, completată în calitate de consilier al primarului Municipiului Deva, apare un autoturism BMW seria 5 530, an de fabricație 2014, a cărui valoare variază între 25.000 de euro (second hand) și 120.000 de euro (nou).

Modelul BMW Seria 5 este una dintre „vedetele” flotei Serviciului de Pază și Protecție fiind caracterizată ca o limuzină extrem de elegantă și de puternică. Cu acest tip de autoturisme sunt plimbați doar înalții demnitari!

Din analiza veniturilor și a depozitelor bancare nu reiese că David ar fi avut banii necesari achiziției acestei limuzine. Având în vedere multele nereguli semnalate, este de așteptat ca Adrian David să explice sursa tuturor veniturilor familiei sale. Cu atât mai mult cu cât contribuie la actuala campanie electorală cu suma de 446.000 lei, bani, din nou, inexistenți.

Fals în declarații dovedit. David trebuie să explice

ART. 326 din Codul Penal prevede „declararea necorespunzãtoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfãșoarã activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Or, atâta timp cât Adrian David a semnat aceste declarații ocupând funcțiile publice menționate, este clar că are de dat multe explicații cu privire la lipsa unor informații esențiale despre averea și veniturile reale ale familiei sale.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.