Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul PRO București la Primăria Sectorului 1, Adina Alberts, despre discriminarea unui copil: 'Sunt foarte tristă să aflu că există astfel de cazuri'

Facebook
Adina Alberts

Candidatul PRO București 2020 la Primăria Sectorului 1, Adina Alberts, se arată siderată de un posibil caz de discriminare din sectorul pe care vrea să-l conducă. Ea prezintă cazul unui băiețel rrom, Matei, și îi cere directoarei de la școala unde ar vrea copilul să învețe să-l primească la clasă.

„Șanse egale pentru copiii noștri. Sunt foarte tristă să aflu că în România secolului XXI există asemenea discriminări. În Sectorul 1, la Școala Gimnazială nr. 1 “Sfinții Voievozi, elevului Matei Alexandru îi este interzis accesul sub diverse pretexte. Copilul ar trebui să înceapă în curând clasa a VIII a, dar nu o va face pentru că bunica acestuia nu a reușit să îl înscrie la școala din apropiere. Din declarațiile bunicii, aceasta nu ar fi primit nicio motivație, nicio variantă. Femeia este disperată ca nepotul ei nu poate continua școala.

Da, sunt rromi! Dar oare asta ar trebui să conteze în vreun fel?!?

L-am cunoscut pe Matei! Este un băiat curățel, îngrijit și liniștit. Politicos și tăcut. Vine din provincie pentru că mama lui a plecat la lucru în Germania, iar el va fi în acest an în îngrijirea bunicii care locuiește în București.

Mă adresez autorităților competente. Mă adresez și dnei Directoare a școlii mai sus menționate, dna Iuliana Soare. Vă rog mult, haideți să găsim o soluție pentru Matei, un băiat rrom de 14 ani care vrea să învețe!”, a precizat Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.