Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul USR la Constanța, Stelian Ion, propunere-șoc – să crească de cinci ori impozitul pe proprietate

Epoch Times Romania
Stelian Ion

Candidatul USR, Stelian Ion, care a făcut cap de afiș săptămâna trecută cu o dezvăluire a jurnaliștilor de la Newsweek despre obținerea unui imobil în regim preferențial în perioada Mazăre, iese la rampă cu o propunere șoc în programul său electoral. La secțiunea Dezvoltare urbană și identitate culturală și istorică (pagina 21), Ion anunță că va propune ca pentru cei care refuză să efectueze aceste lucrările de reabilitare, să dispună majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădirile aflate în stare avansată de degradare, conform prevederilor art. 489 Cod fiscal. “Trebuie să înțelegem cu toții că dreptul de proprietate presupune și niște responsabilități”, mai scrie Ion în programul său electoral.

Amintim că în urmă cu o săptămână, deputatul USR Stelian Ion, candidat la funcția de primar al Constanței la alegerile locale din 27 septembrie a fost personajul principal al unei anchete jurnalistice care a dezvăluit că Ion ar fi apelat la o manevră prin care a obținut ilegal o garsonieră de la ANL, scrie Digi24, citând Newsweek.

”Pentru a pune mâna pe garsonieră, Stelian Ion a încălcat de cel puțin patru ori legea, crescându-și în mod fraudulos punctajul. Unele dintre nereguli puteau fi sancționate chiar penal, dacă o anchetă ar fi fost efectuată la timp. Newsweek România deține toate documentele din dosarul pe care Stelian Ion l-a depus în anul 2004 la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, instituția responsabilă cu evaluarea solicitanților de locuințe ANL.

Principalele nereguli pe care le-am descoperit în urma investigației noastre sunt:

1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;

2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar;

3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut;

4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

Puteți citi întreaga anchetă jurnalistică aici.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.