Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Iaşi, anunţat în maxim o săptămână: Problema cu PNL este că reciclează candidaţi foşti PSD,

usr

USR şi PLUS organizează, duminică dimineaţă, o dezbatere publică la Iaşi şi, în cel mult o săptămână, vor anunţa candidatul comun pentru primăria municipiului, a declarat joi, pentru News.ro, coordonatorul PLUS pe regiunea de nord-est, Liviu Iolu, propus pentru candidatura la Primăria Iaşi. El a precizat că, la începutul lunii martie, ar urma să fie stabiliţi candidaţii comuni pentru alegerile locale în toate oraşele.

Miercuri, conducerea PNL a confirmat că actualul primar ieşean Mihai Chirica, fost membru PSD, va candida din partea partidului. PNL a demarat şi un sondaj privind alegerea candidatului formaţiunii la Primăria Iaşi. Vestea a stârnit reacţii atât în cadrul partidului, cât şi în rândul reprezentanţilor USR şi PLUS, care, potrivit lui Iolu, au fost deschişi dialogului cu PNL pentru desemnarea unui candidat comun la Iaşi, dar şi pentru alte primării.

În acest context, USR şi PLUS fac demersuri în direcţia stabilirii candidatului la Iaşi, în condiţiile în care Liviu Iolu este candidatul PLUS, iar din partea USR şi-a anunţat candidatura Cosette Chichirău.

Dezbaterea publică de la Iaşi va avea loc duminică, la ora 11.00, şi va fi transmisă şi online.

„După dezbatere, în maxim o săptămână, cred eu că vom desemna candidatul unic. Ne vom întâlni pentru a se lămuri şi membrii şi simpatizanţii. Şi în funcţie de dezbatere, şi în funcţie de reacţii, vom hotărî care este candidatul comun”, a declarat Iolu.

El a precizat că în multe oraşe au fost stabiliţi deja candidaţii, iar lista va fi definitivată în cel mult două săptămâni. „La Timişoara, de exemplu, s-a stabilit că Dominic Fritz este candidatul comun al alianţei. Sunt oraşe din ţară în care deja s-a hotărât numele candidatului comun, iar acolo unde nu s-a hotărât, în cel mult două săptămâni, se va stabili”.

„Ne dorim ca la începutul lui martie să avem candidaţi comuni în toate marile şi micile oraşe ale României. În multe judeţe, deja există candidaţi comuni şi pentru oraşe mici, comune şi sate. Au fost semnate acorduri cu USR în şapte - opt judeţe, printre care şi Bihor şi Sibiu”.

Liviu Iolu a punctat că partidul lui şi alianţa erau deschise dialogului cu PNL, însă partidul de la guvernare a ales să „recicleze” candidaţi foşti PSD.

„Problema cu PNL este că reciclează candidaţi foşti PSD, cum e la Iaşi, candidaţi pe care i-a tocat în ultimii ani, spunând că sunt incompetenţi, dar pe care acum îi găseşte buni. Aici este o problemă, pentru că nu ne aliniem pe principii cu PNL acum. Dacă PNL continuă să facă precum la Iaşi... În mod normal, eram deschişi discuţiilor. Şi am avut discuţii inclusiv cu reprezentanţi din organizaţia PNL Iaşi, pentru a vedea cum facem să avem un candidat comun. Am avut, şi USR şi eu, discuţii cu filiala municipală a PNL, dar de la centru l-au impus pe Chirica şi e puţin frustrant şi pentru organizaţiile locale”, a adăugat Iolu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.