Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatura la Primăria Brașov a senatorului PSD Florin Orţan-depusă la BEM

www.ziare.com
Florin Ortan, senator PSD Bv

PSD a depus, luni, lista de candidaţi pentru Consiliul Local Braşov, înregistrând, odată cu aceasta, candidatura la Primăria municipiului reşedinţă a senatorului Florin Orţan, după ce, conform liderilor social-democraţi braşoveni, o alianţă cu ALDE pentru scrutinul din 27 septembrie a eşuat din cauza liderilor centrali ai acestei formaţiuni politice, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu, potrivit Agerpres.

Întrebat de ce nu s-a concretizat o alianţă pentru susţinerea unor liste comune, idee enunţată public, în iulie, de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PSD Braşov a replicat: "Întrebaţi-i pe domnii Tăriceanu şi Chiţoiu. Au vrut să ne despartă. Am spus, de la bun început, haideţi să formăm un mamut (...) Nu au înţeles, din păcate, cu experienţa pe care o au unii lideri politici, că, dacă ne unim, vom reuşi (să câştigăm -n.r.), dar este alegerea lor".

Conform lui Marius Dunca, senatorul PSD Florin Orţan "a demonstrat, prin tot ceea ce a făcut pentru ţară şi pentru români că are un potenţial uriaş şi braşovenii au o şansă să schimbe actuala conducere liberală a judeţului", iar lista de candidaţi este formată, în proporţie de 95% din oameni noi, bine pregătiţi.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

La rândul său, Florin Orţan a declarat că "lista de consilieri e construită după chipul şi asemănarea sa", subliniind că, peste tot "pe unde a trecut, a construit echipe".

"Visez o primărie cu mai puţin primar şi cu mai multă echipă, iar lista de consilieri locali este făcută după chipul şi asemănarea mea. Oricine pierde alegerile se poate întoarce la locul de muncă, nu rămâne şomer. (...) Multă lume fotografiază Tâmpa, dar ea nu a fost pusă acolo de administraţie, Piaţa Sfatului - dar mă îndoiesc că a fost pusă acolo de administraţia liberală din ultimii aproximativ 30 de ani şi întreb alegătorii: există un singur obiectiv care depinde de actuala administraţie pe care turiştii îl fotografiază?", a spus senatorul Orţan, menţionând că actuala conducere a municipiului Braşov "contemplă" modul în care oraşul "se dezvoltă prin cetăţenii lui".

Totodată, medicul Orţan a menţionat că, în ultimii şapte ani, la Spitalul Judeţean, "a construit probabil cea mai performantă echipă de cardiologie intervenţională din România, astfel încât s-a schimbat acea paradigmă că cel mai bun cardiolog din Braşov este trenul spre Târgu Mureş sau înspre Bucureşti", dar şi faptul că este aproape de realizarea "celui mai concret lucru pe care l-a făcut pentru braşoveni", spitalul regional.

"Am fost promotorul modificării (noului-n.r.) spital mic într-unul cu impact regional, aşa cum Braşovul merită", a afirmat candidatul PSD la Primăria Braşov.

Conform preşedintelui organizaţiei municipale a PSD Braşov, Lucian Pătraşcu, candidaturile sunt însoţite de 3482 de semnături.

"A fost o perioadă destul de scurtă, de o săptămână, practic 9 zile, în care am strâns aceste semnături, pentru că iniţial a fost o discuţie şi nu am ştiut dacă să punem pe liste sigla PSD sau a alianţei", a afirmat Pătraşcu.

Lucian Pătraşcu, care se află pe primul loc pe lista de candidaţi ai PSD nu este la prima candidatură pentru un mandat în CLM Braşov, el fiind ales şi în 2016 în această funcţie, însă ulterior a demisionat când a fost numit secretar de stat în cabinetul Vioricăi Dăncilă. Pe locul doi figurează preşedintele organizaţiei de femei a PSD Braşov, Alexandra Crivineanu, actualmente consilier municipal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.