Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidează Victor Ponta la Primăria Capitalei? Atac la Nicușor Dan: 'Un primar pe care eu l-aș pune să-mi parcheze mașina'

Gândul
Victor-Ponta

Victor Ponta a dezvăluit că e întrebat foarte des dacă are de gând să candideze la alegerile locale din 2024.

„Sunt întrebat mereu. Îmi face plăcere să văd că, deși nu mai sunt într-o funcție de conducere din 2015, de aproape nouă ani, apar în sondaje pentru diverse funcții. Asta înseamnă două lucruri. Că am învățat multe în ăștia nouă ani, lucruri bune și rele. Lucruri rele însemnând toate dosarele care mi s-au făcut și toate minciunile care s-au spus. Sunt un om capabil să aibă idei.

Dincolo de asta, ca proiect politic, vreau să-mi ajut colegii din Pro România, îl ajut pe premierul Ciolacu în zona economică și am și proiectele mele private. Dar cred foarte tare că e o nevoie, după dezastrul de 10 ani cu Klaus Iohannis și dezastrul de patru ani cu Nicușor Dan, să avem niște candidați care să facă altceva. Care vor fi aceia, care vor fi susținuți, așteptăm și noi să vedem.

E un an foarte important 2024 pentru că putem să rămânem așa, în mlaștina aceasta, sau putem să ne folosim de punctele tari ale României. Eu mereu am crezut în asta, probabil de asta mi-au și făcut dosare, pentru că eu am demonstrat în 2012 – 2015 că România poate fi o țară care prosperă, unde se reduc taxe, unde se dau salarii și pensii, unde mediul de afaceri câștigă.

Avem un președinte care nu a făcut nimic, care e absent total. Domnul Iohannis iese doar când are el un interes personal, să obțină o funcție. Ba la NATO, ba la Consiliul European. Nu rămâne nimic după el, după toți anii ăștia.

Sper ca anul acesta să fie candidați. Eu văd și partea negativă în ceea ce mă privește. Dacă tot e băgat Ponta în sondaje înseamnă că nu prea au mai apărut oameni. Când și eu și Crin Antonescu eram lideri, ne luptam cu Traian Băsescu… acum toată lumea e pe jos, pe burtă. Nu se poate fără lideri care să aibă curaj, să aibă idei, să aibă proiecte, care să spună ‘da, eu îmi asum chestia asta, nu contează că mă critică nu știu ce doamnă nervoasă, mă critică, mă înjură, dar eu merg pe direcția mea pentru că asta cred că e bine în România”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Candidează sau nu Victor Ponta la Primăria Capitalei?

Victor Ponta s-a arătat foarte dezamăgit de felul în care își face treaba Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, și spune că mai degrabă „l-aș pune să-mi parcheze mașina”.

„Vă spun încă o dată, am învățat mult mai ales de când n-am mai fost premier. Am învățat mult despre caracterul oamenilor. Eu acum călătoresc foarte mult și văd cum se dezvoltă alte societăți. Bucureștiul e un oraș de care se bate joc, are un buget uriaș, un primar pe care eu l-aș pune să-mi parcheze mașina, domnul Nicușor Dan, că ar lovi-o în parcare. Și are un sistem imposibil, cu cele șase primării de sector. Unii sunt buni primari de sector, alții nu. E păcat, e unul dintre orașele care o ia în jos, în loc să meargă în sus. Față de acum 10 ani, bugetul pentru Sănătate era la jumătate, acum e dublu, serviciile medicale sunt mai proaste. Îți duci copilul la școală, nu învață nimic, te duci la spital cu pile și nu reușești nimic”, a afirmat fostul premier.

„Și, totuși, dacă vi se va propune să candidați la Primăria Capitalei, ați accepta?”, l-a întrebat jurnalistul România TV pe fostul premier.

„Dacă pot să mă implic, sigur că da. Sunt două partide mari care conduc și vor conduce în viitor. Într-un fel, ăsta e singurul lucru pe care eu îl critic mereu la AUR. Pe mine mă deranjează că după un an și ceva ei nu sunt în stare să spună ce au de gând, dacă mor mâine toți pesediștii și peneliștii, zi-mi și mie, George Simion, cine-s miniștrii și ce fac ei. A, nu, noi țipăm că-s răi ăștia. Păi și dacă pleacă, voi ce faceți? A, nu știm ce facem.

Nu sunt deloc disperat să ocup funcții publice, mă descurc foarte bine în zona privată. Vreau să-mi ajut colegii de la Pro România. O să susțin candidați în care eu cred, o să merg în țară, o să-i susțin cu câtă credibilitate am”, a explicat Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.