Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canicula afectează tensiunea arterială: Un medic american spulberă tot ce spun românii! Se poate ține sub control fără medicamente

kfetele.ro
tensiune arteriala

Cu toții avem cunoștințe sau chiar rude care deși au probleme cu tensiunea arterială mare refuză să se lase de fumat, de alcool sau chiar de unele mâncăruri cu conținut extrem de ridicat de grăsime. Dacă medicii din România se mulțumesc să prescrie pastile, în SUA metoda e alta. Medicii recomandă schimbări drastice de dietă și ceva ce românilor nu le face deloc cu ochiul: sport! Canicula e și ea unul din factorii care, alături de alimentație, afectează tensiunea arterială.

Felix Thomas, cardiolog la Houston Methodist spune că în cazul tensiunii ridicate Nu trebuie întotdeauna să luăm în considerare medicamentele imediat. În anumite cazuri, a face modificări semnificative la stilul tău de viață este suficient pentru a scădea tensiunea arterială ridicată, chiar și pentru a o inversa complet, scrie Exquis.ro.

5 moduri de a scădea tensiunea arterială în mod natural

Sfatul doctorului Thomas pentru scăderea tensiunii arteriale începe în mod natural și se termină cu schimbări în stilul de viață sănătos. „Aceste modificări sunt cele mai importante imediat pentru persoanele care au deja tensiune arterială crescută”, spune dr. Thomas. „Aceasta fiind spuse, niciodată nu este prea târziu pentru a implementa aceste schimbări”.

Cu alte cuvinte, sfatul său se aplică tuturor celor care nu respectă un stil de viață sănătos – indiferent dacă valorile tensiunii arteriale au nevoie sau nu de lucru încă.

1. Crește-ți nivelul de activitate fizică

„Inactivitatea duce la hipertensiune arterială în timp”, spune dr. Thomas. „Și majoritatea oamenilor nu fac mișcare atât de mult pe cât ar trebui”.

Experții recomandă să faceți aproximativ 150 de minute de activitate aerobă în fiecare săptămână, plus antrenament de forță de două ori pe săptămână.

„Activitatea fizică ajută la stimularea fluxului sanguin, la creșterea masei musculare și la reducerea grăsimilor”, explică dr. Thomas. „Acest lucru nu numai că vă îmbunătățește tensiunea arterială, ci și sănătatea generală.”

Cantitatea de activitate fizică recomandată poate suna descurajantă dacă sunteți nou în domeniul exercițiilor fizice. Dar e bine să începi încet.

„Chiar și mersul pe jos doar 20 până la 30 de minute pe zi poate duce la îmbunătățiri semnificative ale sănătății, mai ales dacă nu erai activ înainte”, spune dr. Thomas.

El observă, de asemenea, că a culege beneficiile pentru sănătate ale activității nu se referă doar la timpul petrecut la sală. Mișcarea zilnică generală este, de asemenea, o componentă esențială.

2. Reduceți aportul de sodiu

Când vine vorba de scăderea tensiunii arteriale, schimbarea alimentară numărul 1 pe care Dr. Thomas recomandă să o facă o persoană este reducerea consumului de sare.

„Scopul este să te limitezi la mai puțin de 2.000 mg de sare pe zi”, spune dr. Thomas. „S-ar putea să nu sune dificil, dar cred că ceea ce mulți oameni nu își dau seama este că cea mai mare parte a sării pe care o consumăm provine din alimente procesate”

De fapt, 70% din consumul nostru de sare provine din aceste alimente.

„Cel mai bun mod de a reduce consumul de sare este să controlezi cantitatea de sare care intră în mâncare, gătind acasă”, spune dr. Thomas. „Aceasta nu înseamnă că nu mai poți mânca alimente procesate sau nu mai poți merge la restaurant, dar reducerea frecvenței tale îți poate reduce drastic tensiunea arterială.”

3. Mentine o greutate sanatoasa

Dacă sunteți supraponderal, scăderea kilogramelor aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv ajutarea la combaterea hipertensiunii arteriale.

„Scăderea în greutate în exces duce aproape întotdeauna la îmbunătățirea tensiunii arteriale”, spune dr. Thomas. „Chiar și pierderea de cinci până la zece kilograme poate avea un impact pozitiv.”

Ceea ce mănânci este o parte esențială a pierderii în greutate și a menținerii sănătoase a greutății. Dar, în loc să încercați o dietă la modă, luați măsuri pentru a urma un model de alimentație sănătoasă.

4. Limitați consumul de alcool și nu mai fumați

Atât fumatul, cât și consumul excesiv de alcool provoacă o creștere temporară a tensiunii arteriale. Și preocupările nu se opresc aici. În timp, ambele contribuie la creșterea tensiunii arteriale susținută.

Dacă fumezi, fă-ți un plan pentru a renunța.

De asemenea, ar trebui să vă limitați consumul de alcool în consecință:

Bărbații nu ar trebui să bea mai mult de două porții de alcool pe zi

Femeile nu ar trebui să bea mai mult de o porție de alcool pe zi

5. Urmărește-ți valorile tensiunii arteriale

Chiar dacă faceți modificările recomandate în stilul de viață, nu presupuneți că sunteți în mod clar că a scăzut tensiunea. Mulți factori afectează tensiunea arterială a unei persoane, inclusiv afecțiunile de sănătate subiacente pe care nici măcar nu știți că le aveți, cum ar fi sindromul metabolic și apneea în somn.

Continuarea verificării periodice a tensiunii arteriale vă va ajuta să vă asigurați că nu pierdeți numerele care continuă să crească, în ciuda eforturilor depuse de a face schimbări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.