Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caniculă devastatoare în Spania: un cal care trăgea o caleaşcă pentru plimbări în Sevilla a murit din cauza căldurii

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Poliţia din Sevilla investighează moartea unui cal, probabil epuizat din cauza caniculei, care trăgea o caleaşcă destinată plimbărilor prin acest oraş din sudul Spaniei afectat de temperaturi neobişnuit de ridicate pentru luna aprilie, transmite joi Reuters.

Trecătorii au încercat să ajute animalul oferindu-i apă, după ce acesta s-a prăbuşit la marginea unei artere aglomerate a oraşului, conform unui clip filmat în timpul incidentului, publicat miercuri pe Instagram de un membru al organizaţiei caritabile pentru salvarea păsărilor Rescate de Aves.

Calul a murit în timpul festivalului Târgul de Aprilie, eveniment care a atras anul trecut aproximativ 500.000 de petrecăreţi în celebrul oraş spaniol, potrivit Agerpres.

Conform prognozei meteorologice, temperatura maximă la Sevilia va atinge în cursul zilei de joi valoarea de 36 de grade Celsius, iar autorităţile locale au convocat lucrători suplimentari din domeniul sănătăţii pentru a-i asista pe turiştii care au de suferit din cauza căldurii excesive pe perioada festivalului.

Caleştile trase de cai sunt o prezenţă obişnuită în oraşul spaniol, în special în perioada Târgului de Aprilie, autorităţile eliberând peste 1.000 de licenţe pentru transportul persoanelor în trăsuri cu ocazia acestui eveniment.

Asociaţia vizitiilor din Sevilia nu a răspuns încă solicitărilor de a comenta acest incident.

Agenţia meteorologică spaniolă, AEMET, a anunţat că aprilie 2023 ar putea fi cea mai călduroasă lună aprilie din istoria măsurătorilor meteorologice din Peninsula Iberică, în contextul în care, în anumite regiuni, mercurul termometrelor ar putea indica până la 40 de grade Celsius, în special în cursul zilelor de joi şi vineri din această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.