Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canicula din Sydney a provocat moartea a mii de lilieci

timisoaraexpress.ro
lilieci

Valul de căldură record care s-a abătut duminică asupra oraşului australian Sydney a provocat moartea a ''mii'' de lilieci, informează luni Daily Mail. Un număr însemnat de exemplare de lilieci cunoscuţi sub denumirea de ''vulpi zburătoare'' au murit din cauza căldurii în colonia Campbelltown, conform Agerpres.

Fotografii cu liliecii au fost postate online de către organizaţiile pentru salvarea animalelor sălbatice Wires şi Help Save the Wildlife and Bushlands, ai căror voluntari un încercat să salveze cât de multe exemplare posibile. ''Stresul termic a provocat moartea a sute de vulpi zburătoare tinere din Campbelltown ieri, iar habitatul din Parramatta Park a fost de asemenea afectat'', a postat asociaţia Wires pe pagina sa de Facebook.

''Eforturile voluntarilor noştri au fost eroice şi înduioşătoare. În condiţii nevaforabile, au muncit neîntrerupt pentru a hidrata puii la care au reuşit să ajungă şi multe vieţi au fost salvate, însă din păcate multe s-au pierdut'', a mai precizat organizaţia. ''Sute de lilieci tineri au murit din cauza căldurii, iar bilanţul final ar putea ajunge la câteva mii''. Sydney s-a confruntat duminică cu cea mai fierbinte zi înregistrată din 1939, temperaturile în unele părţi ale oraşului ajungând la niveluri caniculare de 47,3 grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.