Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caniculă extremă în Marea Britanie: Pompierii au avut marți cea mai aglomerată zi de după cel de-al Doilea Război Mondial

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Pompierii londonezi au avut marți cea mai aglomerată zi de după cel de-al Doilea Război Mondial, susține primarul Londrei, potrivit BBC.

Brigada de pompieri din Londra a avut marți cea mai aglomerată zi de după cel de-al Doilea Război Mondial, din cauza incendiilor provocate de temperaturile record, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan.

Capitala a fost una dintre cele 15 zone din Marea Britanie care au avut cel puțin un incident major. Incendiile au izbucnit într-o zi în care s-a înregistrat o temperatură record de peste 40 de grade Celsius.

Khan a declarat că Brigada de pompieri din Londra a primit 2.600 de apeluri în timp ce se ocupa de multiplele incendii de vegetație din întreaga capitală.

În Wennington, în estul Londrei, 100 de pompieri au intervenit în urma unui incendiu care a distrus mai multe case. Pompierii au anunțat că două rânduri de case cu terase, 12 grajduri și cinci mașini au fost distruse de incendiu, în timp ce un salvator aflat la fața locului a descris zona ca fiind „un iad absolut".

„Ieri a fost cea mai aglomerată zi pentru serviciul de pompieri din Londra de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. În mod normal, primim 350 de apeluri pe zi, într-o zi aglomerată putem primi până la 500 de apeluri. Ieri, serviciul de pompieri a avut peste 2.600 de apeluri”, a explicat Sadiq Khan.

Primarul i-a sfătuit pe londonezi să nu facă grătare în parcuri sau în grădinile private, din cauza îngrijorărilor legate de riscul de incendiere a ierbii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.