Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreața Dua Lipa neagă zvonurile că va cânta la Cupa Mondială din Qatar

Popsugar.com
dua lipa

Cântăreața Dua Lipa a declarat că „abia așteaptă să viziteze Qatarul când acesta își va îndeplini toate angajamentele privind drepturile omului pe care și le-a asumat” atunci când a devenit gazdă, negând, astfel, că va cânta la dechiderea Cupei Mondiale.

Qatarul a fost criticat pentru poziția sa față de relațiile între persoane de același sex, pentru situația drepturilor omului și pentru modul în care îi tratează pe lucrătorii migranți.

În acest context, cântăreața Dua Lipa a negat că va cânta la dechiderea Cupei Mondiale din Watar, așa cum s-a zvonit în lumea artistică, potrivit Mediafax.

Alte trupe, printre care Robbie Williams și Jung Kook de la BTS, vor cânta, potrivit BBC.

În februarie 2021, The Guardian a declarat că 6.500 de lucrători migranți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka au murit în Qatar de când a câștigat candidatura pentru Cupa Mondială. Cu toate acestea, guvernul din Qatar a declarat că cifrele sunt înșelătoare, deoarece nu toate decesele înregistrate au fost ale unor persoane care lucrau la proiecte legate de Cupa Mondială.

Dua Lipa a postat duminică o poveste pe Instagram, în care scria „În prezent, există multe speculații potrivit cărora voi cânta la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar. Nu voi cânta și nici nu am fost vreodată implicată în vreo negociere pentru a cânta. Voi încuraja Anglia de la distanță... Cu multă dragoste, Dua”.

Lipa, născută la Londra din părinți kosovari-albanezi, nu este primul nume important care face precizarea că nu cânta în Qatar. Sir Rod Stewart a dezvăluit recent că a refuzat această oportunitate.

„De fapt, mi s-a oferit o mulțime de bani, peste 1 milion de dolari, pentru a cânta acolo acum 15 luni. Am refuzat. Nu este corect să te duci”, a declarat el pentru Sunday Times. „Și iranienii (echipa de fotbal - n.r.) ar trebui să fie și ei eliminați (de la Cupa Mondială - n.r.) pentru că au furnizat arme”, a adăugat el, referindu-se la furnizarea de drone explozive de către Iran către Rusia, lucru pe care Iranul l-a negat.

Rusia a fost suspendată din toate competițiile de către Fifa și Uefa în februarie, după invazia țării în Ucraina.

Cu toate acestea, grupul pop american Black Eyed Peas și cântărețul columbian J Balvin urmează să cânte la evenimentele din Qatar în timpul turneului.

Comediantul Joe Lycett i-a dat un ultimatum ambasadorului Cupei Mondiale din Qatar, David Beckham. Lycett a promis că va dona 10.000 de lire sterline din banii săi în scopuri caritabile, dacă fostul fotbalist va pune capăt înțelegerii sale de milioane de lire sterline cu Qatar. Dacă fostul fotbalist refuză, Lycett a amenințat că va distruge cele 10.000 de lire sterline chiar înainte de ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale.

Lycett spune că și „statutul lui Beckham ca simbol al homosexualității” va fi distrus dacă acesta nu pune capăt relației cu Qatar. BBC l-a contactat pe David Beckham pentru comentarii, iar oficialii acestuia au răspuns: „Nu facem niciun comentariu în acest moment”.

Beckham a fost îndemnat să se exprime cu privire la incriminarea relațiilor homosexuale în Qatar. Vorbind pentru BBC anul trecut, o sursă apropiată lui Beckham a declarat: „Nu, nu, nu: Bineînțeles că David a vrut să se asigure că a fost informat cu privire la fapte și la orice preocupări pe care le-ar putea avea pentru prietenii săi homosexuali, suporterii și fanii fotbalului. Unele dintre legile și credințele din regiune diferă de ale sale, dar qatarezii au spus întotdeauna că toată lumea va fi în siguranță și binevenită la Cupa Mondială din 2022, iar el crede că acest angajament este sincer și a văzut dovezi de implicare proactivă a organizatorilor Cupei Mondiale cu comunitatea internațională LBGTQ”.

Ambasadorul Cupei Mondiale din Qatar, Khalid Salman, a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută, după ce s-a aflat că s-a referit la homosexualitate ca la o problemă psihică”. Human Rights Watch a calificat comentariile fostului internațional din Qatar drept „dăunătoare și inacceptabile”.

Rasha Younes, cercetător senior în domeniul drepturilor LGBT la Human Rights Watch, a declarat: „Eșecul guvernului din Qatar de a contracara aceste informații false are un impact semnificativ asupra vieții rezidenților LGBT din Qatar, de la alimentarea discriminării și a violenței împotriva lor până la justificarea supunerii lor la practici de conversie sponsorizate de stat”.

Organizatorii au declarat că nimeni care vine să urmărească turneul nu va fi discriminat.

Fostul coechipier al lui Beckham în echipa Angliei și a lui Manchester United, Gary Neville, a apărut recent ca prezentator invitat al emisiunii „Have I Got News For You” și a fost interogat de căpitanul echipei Ian Hislop cu privire la decizia sa de a călători în Qatar pentru a comenta Cupa Mondială.

„Părerea mea a fost întotdeauna că fie evidențiezi problemele și provocările din aceste țări și vorbești despre ele, fie nu spui nimic și rămâi acasă și nu te duci”, a spus Neville „Întotdeauna am spus că ar trebui să le provocăm”. Hislop a reacționat: „Există o altă opțiune - stai acasă și evidențiezi abuzurile. Nu trebuie să te duci și să iei banii qatarienilor. Nu încerc să fiu obositor, dar pur și simplu nu este o apărare foarte bună”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.