Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitalizarea burselor chineze a dus la scăderea cu 560 de miliarde de dolari într-o săptămână, din cauza restricţiilor anunţate

Capitalizarea burselor din Hong Kong şi China continentală a scăzut cu 560 de miliarde de dolari într-o săptămână, fondurile de investiţii renunţând la unele acţiuni preferate de mult, din cauza restricţiilor anunţate în ultima perioadă de autorităţile de reglementare, care au prăbuşit încrederea, transmite Reuters.

Acţiunile companiile de tehnologie au scăzut vineri la noi minime, iar principalul indice din Hong Kong a atins cel mai redus nivel din aproape 10 luni.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut vineri cu 1,8%, iar declinul săptămânal a atins 5,8%, fiind cel mai amplu după momentul de vârf al panicii provocate de pandemia de coronavirus, în martie 2020.

Acţiunile din Shanghai au scăzut la rândul lor, investitorii vânzând datorii corporative riscante şi yuani chinezeşti. Yuanul a consemnat cel mai mare declin săptămânal din ultimele două luni, investitorii căutând plasamente sigure din cauza îngrijorprilor legate de pandemie.

Acţiunile companiilor chineze de tehnologie listate în Statele Unite au crescut, investitorii profitând de preţurile mai scăzute ale acestora, după înăsprirea reglementărilor de către autorităţile de reglementare de la Beijing.

Acţiunile Alibaba Holding Group , Tencent Music Entertainment Group, Didi Global şi iQiyi au avansat cu 1%-4,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.