Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură impresionantă a poliției: 15 tone de material explozibil

petarde artificii

Aproape 15 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în ultima săptămână, în urma unor controale în pieţe şi complexe comerciale. De asemenea, au fost retrase două autorizaţii de comercializare şi au fost date aproape 40 de amenzi.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 15 – 21 decembrie, poliţiştii au desfăşurat peste 600 de controale în complexe comerciale şi pieţe şi alte obiective, scrie news.ro.

Citește și: Carmen Iohannis, uimește, înainte de Crăciun: Ce gest a făcut Prima Doamnă a României

În urma verificărilor din ţară, au fost constatate 187 de infracţiuni şi au depistat 179 de persoane fizice şi juridice neautorizate.

De asemenea, poliţiştii au confiscat aproape 15 tone de articole pirotehnice, în valoare totală de peste 300.000 de lei, au retras două autorizaţii de comercializate şi au dat 36 de amenzi.

Citește și: Inedit! Cine este elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai și de ce a făcut asta

Joi, poliţiştii din Prahova au făcut opt percheziţii domiciliare în Câmpina, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. În urma percheziţiilor, a fost confiscată o tonă de articole pirotehnice, dintre care peste 76.000 de petarde şi aproape 80 de baterii de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Ele ar fi cumpărat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise pentru a le recomercializa.

Citește și: Mutare bombă în televiziune: Ce vedetă revine la Antena 1

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 şi P1 către minori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.