Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură impresionantă la vamă: peste 11.000 de perechi de încălțăminte ale unei firme cunoscute au fost confiscate

romania-vama

Peste 11.600 de perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, dar susceptibile a fi contrafăcute, au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, după ce un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară. Dacă ar fi fost vândută ca originală, marfa ar fi valorat aproximativ 1,1 milioane de euro.

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Ariel Chiș, locul 2 pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, se prezintă ca 'Mica Sirenă, cam oligofrenă'

Vineri, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - I.P.J. Giurgiu, au desfăşurat acţiuni specifice pentru combaterea traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, într-un camion înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălţăminte din Grecia pentru o societate din Polonia, aceştia au găsit 11.616 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul camionului, un cetăţean bulgar, în vârstă de 36 de ani, a declarat că este angajatul firmei de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că bunurile sunt contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse originale se ridică la suma totală de 5.459.520 lei (aproximativ 1.100.000 euro), au fost ridicate de către lucrători din cadrul A.N.A.F.- D.R.V. Bucureşti, iar în cauză, poliţiştii fac cercetări pentru punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.