Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură record de 2,5 tone de cocaină brută în Maroc

operationworld.com
Maroc

Autorităţile marocane au anunţat marţi o captură de circa 2,5 tone de cocaină brută şi au arestat zece persoane suspectate de apartenenţă la o reţea internaţională de trafic de droguri, transmite agenţia France Presse. Această captură record, realizată luni în diferite locaţii, a permis descoperirea a 100 de kilograme de haşiş, comprimate de substanţe psihotrope şi bani cash (euro şi dirhami marocani) în valoare de circa 400.000 euro, potrivit unui comunicat al Direcţiei generale a siguranţei naţionale din Maroc (DGSN).

O parte a drogurilor era ascunsă într-un vehicul înmatriculat în străinătate, iar restul la două ferme de pe şoseaua de coastă dintre oraşele Rabat şi Casablanca, precum şi în apropiere de localitatea Nador, din nordul Marocului. ''Primele elemente ale anchetei indică faptul că această reţea criminală dispune de ramificaţii în mai multe oraşe marocane'', menţionează comunicatul DGSN, conform Agerpres.

Suspecţii au fost plasaţi în arest, iar anchetatorii încearcă să 'determine legăturile cu alte reţele de trafic de droguri pe plan internaţional', adaugă sursa citată. În ultimul deceniu s-au dezvoltat diverse rute ale traficului de cocaină cu destinaţia Europa, cu originea în America Centrală, cel mai adesea via diferite ţări vest-africane şi ulterior prin Africa de Nord, potrivit unui recent raport al Oficiului Naţiunilor Unite contra drogurilor şi criminalităţii. Cantităţile de droguri care tranzitează regiunea vest-africană rămân marginale la nivel mondial, adaugă raportul amintit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.