DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Captură URIAȘĂ făcută de Poliție: peste 50 de TONE de articole pirotehnice găsite la percheziții

petarde artificii

Poliţia Română a demarat, la data de 23 noiembrie 2020, acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, fiind continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. De la declanșarea acțiunii, până la data de 24 decembrie a.c., polițiștii au efectuat acţiuni şi controale la 471 de persoane fizice şi juridice autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 1298 de pieţe, târguri sau centre comerciale.

„Au fost vizate și 418 persoane fizice și juridice neautorizate care ar fi comercializat ambulant articole pirotehnice.

În cadrul acțiunii, au fost întocmite 385 de dosare penale, pentru constatarea a 426 de infracțiuni, fiind implicate 441 de persoane, față de care sunt efectuate cercetări.

Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 228.860 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 47.335 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și P2, în valoare de 1.717.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase 7 autorizații de funcționare.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020 - 2021.

Exemple:

1. La data de 22 decembrie 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Călărași, sub supravegherea procurorului de caz, au depistat, în trafic, o autoutilitară ce aparține unei societăți comerciale autorizate din județul Timiș, în care se aflau articole pirotehnice, de diferite categorii.

Articolele pirotehnice ar fi urmat să fie comercializate fără drept, către persoane fizice neautorizate, din județul Călărași.

Având în vedere inexistența/completarea nereală a documentelor de însoțire a mărfii precum și lipsa omologării A.D.R. a autovehiculului, cele 3.067 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1-F4 și P1 au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995.

La activități, au participat și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brașov.

2. La data de 22 decembrie 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Cluj, sub supravegherea procurorului de caz, au depistat, în trafic, o autoutilitară ce aparține unei societăți comerciale autorizate din județul Timiș, în care se aflau articole pirotehnice, de diferite categorii.

Articolele pirotehnice ar fi urmat sa fie comercializate fără drept, către persoane fizice neautorizate, din județul Cluj.

Având în vedere inexistența/completarea nereală a documentelor de însoțire a mărfii precum și lipsa omologării A.D.R. a autovehiculului, cele 2.950 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1-F4 și P1, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995.

La activități au participat și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.