Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură URIAȘĂ pe un iaht: Poliția australiană a găsit 700 de kilograme de cocaină

getty
cocaina

Poliţia australiană a arestat trei bărbaţi implicaţi în trafic de droguri după ce a interceptat un iaht pe care erau ascunse 700 de kilograme de cocaină, pe coasta estică a Australiei, relatează joi dpa, potrivit agerpres.ro

Iahtul Catana 42 naviga miercuri dinspre Tahiti când a fost interceptat în largul statului australian New South Wales. Un bărbat în vârstă de 68 de ani aflat la bordul vasului a fost arestat, iar alţi doi, cu vârste de 47 de ani, respectiv 63 de ani, au fost reţinuţi în localitatea Lake Macquarie din statul australian New South Wales. 

Arestările au fost efectuate în cadrul unei anchete începute în luna august şi la care participă poliţia federală australiană şi poliţia din New South Wales. Valoarea cocainei capturate este estimată, pe piaţa neagră, la 245 de milioane de dolari australieni (186 de milioane de dolari americani), a precizat poliţia. 

Pedeapsa maximă pentru importul unei cantităţi comerciale de droguri ilegale este închisoarea pe viaţă. 

Neil Gaughan, reprezentant al poliţiei federale australiene, a declarat că iahtul Catana 42 traversase jumătate din Oceanul Pacific înainte de a fi interceptat. 

În luna februarie, autorităţile australiene au făcut cea mai mare captură de cocaină din ţară, în greutate de 1,4 tone, cu o valoare de 240 de milioane de dolari americani, pe un iaht în largul coastelor estice ale Australiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.