Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Caracatița` de la Unirea Shopping Center. Dezvăluiri din spatele operațiunii care au adus la conducere un condamnat

Incont.ro
Unirea Shopping Center

Dezvăluiri incredibile făcute de soția fostului om de afaceri, Dan Adamescu. Această devoalează într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO date despre adevărata situație din interiorul celui mai vechi mall din București aflat acum în dispută între Carmen Adamescu (soția văduvă) și Alexander Adamescu (refugiat la Londra de frica DNA și pe numele căruia a fost emis un mandat internațional de arestare pentru grave acuzații de corupție.

Carmen Adamescu a fost revocată de la conducerea Unirea Shopping Center, care administrează magazinul Unirea din centrul Capitalei. În locul acesteia a fost instalat Alexander Adamescu. Cei doi își dispută controlul averii lăsate în urmă de Dan Adamescu, decedat în urmă cu un an în pușcărie în timp ce ispășea o condamnare pentru fapte de corupție.

”Întrucât fiul meu vitreg, Alexander Adamescu, își continuă cu insistență campania de presă care vizează denigrarea mea și crearea unei false percepții publice asupra activității pe care am desfășurat-o timp de mai bine de 14 ani în cadrul Unirea Shopping Center, vă rog să publicați următoarele informații și documente, pentru corecta informare a publicului:

1. După ce Alexander Adamescu a ocupat biroul Directorului General al Unirea Shopping Center (USC) cu ajutorul unui fost colonel de jandarmi, m-a înlocuit abuziv de la conducerea companiei cu domnul Bogdan Antonescu, condamnat cu suspendare la 1 an de închisoare pentru comercializarea de produse de lux contrafăcute. Este cel puțin ciudat ca o asemenea persoană să conducă o companie la care este acționar și SIF Muntenia, dar se pare că voturile acționarului majoritar pot impune orice fel de abuz.

content-image

Noul administrator al USC a lansat public acuzația că aș fi datoare USC cu suma de 3 milioane lei, reprezentând avansuri spre decontare pe care nu le-aș fi restituit. Nu mi s-a răspuns în niciun fel la solicitarea de a mi se pune la dispoziție documentele care să ateste realitatea acestei datorii ci, din nou, au fost publicate pe website mai multe extrase de cont și referate interne din perioada 2012-2016. Au fost selecționate doar cele care se referă la sumele pe care le-aș fi primit, fără a publica niciun document care să certifice faptul că am depus deconturi pentru multe dintre aceste sume, iar pe altele le-am restituit prin depuneri în casierie.

Conform celor 333 de referate publicate, suma totală pe care aș fi ridicat-o sub formă de avans spre decontare în perioada 2012-2016 este de 1.364.404,01 RON. În realitate, în aceeași perioadă, 2012-2016, am decontat sau restituit suma de 1.792.156,94 RON, conform fișei contului 461 pe care tot domnul Antonescu a trimis-o Bursei de Valori București pe 29 august 2017. Deci, chiar pe baza „dovezilor” noilor administratori ai USC, am decontat sau restituit toate sumele ridicate în această perioadă!

 

2. Prin publicarea extraselor de cont ce cuprind anumite plăți făcute folosind cardul USC domnii Bogdan Antonescu și Alexander Adamescu îmi încalcă grosolan dreptul la viață privată și la propria imagine, încercând să mă discrediteze public. Nu cred că este de interes public lista mărcilor mele preferate, ori cea a hotelurilor și restaurantelor pe care le frecventez.

Dar dincolo de acest aspect, ce demonstrează lipsa lor de moralitate și absența oricărui scrupul în atingerea obiectivului de linșare mediatică a mea, cei doi repetă același modus operandi: publică doar cheltuielile, nu și modul în care acestea au fost compensate ulterior.

La nivel tehnic, aceste cheltuieli nu ar fi trebuit să fie consemnate în contul 461, nefiind vorba despre avansuri în numerar, ci în contul 542, „Avansuri de trezorerie” realizate prin plăți cu cardul. Cu toate acestea, ele au fost consemnate în fișa de cont 461 publicată pe 29 august 2017, doar pentru a crea falsa percepție că ar fi vorba despre o pretinsă ilegalitate.

Suma totală corespunzând anului 2016 este de 1.067.622.64 RON, din care 385.848,72 RON reprezintă cheltuieli de deplasare externă (ce ar fi trebuit consemnate în contul 625) precum și de protocol (ce ar fi trebuit consemnate în contul 623), deci suma reală este de 681.773,92 RON.

Iar o mare parte a acestei sume a fost decontată sau restituită în anul 2016 prin diferența de 427.752,93 RON menționată anterior.

 

3. Realitatea acestei afirmații este demonstrată de cifrele oficiale, din bilanțul anual al USC, ce au consemnat că în intervalul 2012-2016 sumele nedecontate au scăzut constant, de la 458.363 RON în 2012, la 124.888 RON. Și prezint în facsimil aceste raportări oficiale, certificate prin semnătură și de doamna director financiar al USC, Marina Leu.

content-image

Este ușor de înțeles că nu este posibil ca la USC să existe datorii de ordinul milioanelor de lei, atâta timp cât soldul avansurilor nedecontate la 31 decembrie 2016 era de 124.888 RON la nivelul întregii companii!

 

4. Pentru a spori încă mai mult ridicolul acuzațiilor pe care le lansează, Alexander Adamescu îl imită pe faimosul Ghiță Pristanda, polițistul corupt din piesa „O scrisoare pierdută”, ce face deliciul publicului numărând de mai multe ori steagurile pe care ar fi trebuit să le pună pe străzi. La fel, fiul meu vitreg socotește de două ori sumele primite sub formă de avans prin card bancar, odată în cadrul contului 461 unde au fost greșit înregistrate și încă o dată în contul contului 542, unde ar fi trebuit să fie consemnate. În felul acesta, sporește „dintr-o lovitură” pretinsa datorie cu încă 1 milion de lei care nu există!

 

5. Pentru a repeta și în cazul Unirea Shopping Center „mărețele realizări” ce au condus la falimentul Baumeister SA, echipa Alexander Adamescu-Bogdan Antonescu a demarat acțiunea de devalizare a conturilor USC, prin intermediul unei așa-numite acțiuni oblice de „recuperare a dividendelor de încasat aferente perioadei 2009-2014”. Pentru ca opinia publică să înțeleagă exact despre ce este vorba, voi prezenta pas cu pas modul în care operează cei doi.

a. The Nova Group Investments Romania SA, firma care deține pachete majoritare de acțiuni la cele peste 40 de companii aflate în proprietatea regretatului meu soț, Dan Adamescu, este administrată de fiul său, Alexander Adamescu. Deși marea majoritate a companiilor coordonate sunt rentabile, în perioada 2010-2016 TNG Romania a înregistrat pierderi de 17,9 milioane RON (peste 4 milioane EUR), așa cum se vede din acest grafic.

content-image

b. Pierderile au fost compensate prin împrumuturi de la firmele din subordine, inclusiv de la Unirea Shopping Center, căreia TNG îi datorează circa 4.000.000 RON ca urmare a nerestituirii la termen a unui împrumut contractat în anul 2014.

c. Prin decizia Consiliului de Administrație, din care Alexander Adamescu a făcut parte în toată perioada 2009-2017, iar domnul Bogdan Antonescu în perioada 2009-2012, profitul a fost mereu reportat, nefiind distribuit acționarilor sub formă de dividende. În felul acesta, în perioada 2009-2014 la USC s-a acumulat o rezervă de aproape 32,5 milioane RON (peste 7 milioane EUR), pe care a pus ochii fiul meu vitreg.

d. Sub pretextul rapidei recuperări a unui împrumut total de 7.215.000 RON acordat în perioada 2014-2016 firmei-mamă TNG România, International Business Center Modern (IBCM) a deschis o acțiune în instanță, cerând obligarea USC să acopere această creanță din contul dividendelor nerepartizate în perioada 2009-2014.

Argumentele aduse în favoarea acestei cereri frizează comicul: subalternii de la IBCM îi reproșează „marelui șef” Alexander Adamescu că asupra sa „planează suspiciunea evidentă a neluării tuturor măsurilor ce se impun pentru aprobarea repartizării veniturilor realizate sub formă de dividende și stingerea, eventual prin compensare, a creanțelor deținute în portofoliu, cu consecința creării unei stări de pericol în ce privește acoperirea creanței proprii”. Mai mult: „Conduita culpabilă a debitoarei noastre (TNG, condusă de Alexander Adamescu, n.n.) care, cu rea-credință și în mod deliberat nu recurge la executarea creanței noastre ne îndreptățește să promovăm un atare demers”.

De ce este comică situația? Pentru că pe contractele de împrumut apare, în mod repetat, aceeași semnătură și la împrumutat și la împrumutător, fiind deci evident că este vorba despre împrumuturi intra-grup, în cazul cărora nu se pot invoca prevederile art. 1560 alin. 1 din Codul civil: „Creditorul a cărui creanţă este certă şi exigibilă poate să exercite drepturile şi acţiunile debitorului atunci când acesta, în prejudiciul creditorului, refuză sau neglijează să le exercite.”

content-image

Iar faptul că este vorba despre o simplă acțiune plăsmuită este demonstrat de neincluderea pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor USC din 31 august a acestui subiect „arzător”, astfel încât să dispară acuzațiile de neglijență și rea-voință la adresa lui Alexander Adamescu. De ce? Pentru că de o eventuală repartizare a dividendelor ar fi urmat să beneficieze TOȚI acționarii, nu doar TNG. Iar obiectivul ce devine tot mai evident al cuplului Alexander Adamescu - Bogdan Antonescu este însușirea, pe orice cale, a întregului profit realizat de societate în ultimii 8 ani, pe timpul mandatului meu: 28,8 milioane RON (6,4 milioane EUR).

 

În concluzie:

  • cei care au preluat abuziv conducerea Unirea Shopping Center recurg la orice mijloace pentru a mă denigra, încălcându-mi dreptul la viață privată și imagine publică,
  • afirmă că aș avea datorii pe care le infirmă bilanțul depus, an de an, la ANAF, și pe care niciun auditor nu le-a semnalat,
  • publică diferite documente interne ale USC, selectate exclusiv din coloana de DEBIT, dar ascund documentele prin care am decontat sau restituit sumele respective,
  • se folosesc de documente semnate de ei înșiși în calitate de creditor și debitor pentru a crea impresia existenței unor datorii pe care Unirea Shopping Center nu le are și nici nu le-a avut vreodată și
  • se fac de râs lansându-și singuri acuzații de neglijență și rea-credință, în realitate perfect justificate de pierderile de 17,9 milioane RON (peste 4 milioane EUR) acumulate de The Nova Group Investments Romania în ultimii ani, sub conducerea lui Alexander Adamescu.

Las opinia publică să decidă ce credibilitate are campania susținută de fiul meu vitreg și acoliții lui. Și îi asigur, din nou, pe cei care țin la brandul Unirea Shopping Center că voi lupta în continuare pentru a-i apăra bunul renume și a limita abuzurile ce se pregătesc, se spune în comunicatul remis STIRIPESURSE.RO de Carmen Adamescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.