Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caraibe ar putea rămâne fără celebrele nuci de cocos: Care este motivul

www.jurnalul.ro

În timp ce Starbucks promovează laptele de cocos pentru celebrele sale ''latte'', Rihanna recomandă apa de cocos drept băutură ideală pentru sportivi, iar prețul uleiului de cocos a crescut cu peste 50% în ultimul an, fermierii din Caraibe se confruntă cu o criză a acestui fruct tropical, informează Bloomberg.

Furtunile, seceta și o boală cunoscută sub numele de ''îngălbenirea letală'', răspândită de insecte, au distrus plantații întregi de cocotieri, iar fermierii nu au reușit să investească în plantarea de puieți și în fertilizatori pentru îmbunătățirea productivității. Astfel, fermele de cocotieri din Caraibe au scăzut cu 17% în comparație cu 1994, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Citește și: Brad Pitt pregătește un nou FILM și lansează un atac la Mel Gibson: un film încărcat de 'propagandă'

''Putem spune că în ritmul actual Caraibe vor rămâne fără nuci de cocos'', a declarat Compton Paul de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Agricolă din Caraibe.

Astăzi, laptele de cocos este foarte căutat ca alternativă la laptele de vacă, însă cea mai cerută este apa de cocos, bogată în potasiu și electroliți. Aceasta din urmă se preconizează că va deveni o industrie de 4 miliarde de dolari până în 2019, mai arată Bloomberg care citează date ale companiei de cercetare de piață Technavio.

În aceste condiții, alte țări și-au mărit producția pentru a acoperi cererea din ce în ce mai mare de nuci de cocos. La nivel global, fermierii au crescut procentul de culturi de cocotieri cu 14% din 1994, conform FAO, anunță Agerpres.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.