Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantina în comuna Pucheni din Dâmboviţa a fost prelungită cu o săptămână: rata de infectare a continuat să crească și a ajuns la 4,16 la o mie

carantina

Carantina zonală in comuna Pucheni a fost prelungită, începând de joi, de la ora 5, pentru încă o săptămână. Decizia a fost luată, conform ordinului DSU, în condiţii de nerespectare a regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi pe fondul unui risc epidemiologic "de o gravitate maximă", informează News.ro.

În localitatea cu mai puţin de o mie de locuitori, numărul de cazuri a continuat să crească după decizia de carantinare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, miercuri după-amiază, o hotărâre prin care propune prelungirea carantinei cu o săptămână în comuna Pucheni, care urma să iasă de sub această măsură joi dimineaţă.

”Se propune, începând cu data de 04.03.2021, ora 5.00, pentru o perioadă de 7 zile, prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa”, este decizia adoptat prin hotărârea CJSU.

Această propunerea fost trimisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea emiterii Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind prelungirea măsurii de carantină zonală.

În urmă cu două săptămâni, când comuna a intrat în carantină, în localitate se înregistra o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori, însă autorităţile au constatat că riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

La mai puţin de o săptămână de la impunerea măsurii de carantinare, rata de infectare la Pucheni Dâmboviţa a crescut de la 4,16 la o mie de locuitori miercuri, 17 februarie, la 11,28 la mie în data de 23 februarie.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Conform raportărilor de miercuri, 3 martie, indicele cumulat pentru ultimele 14 zile privind infectările cu SARS-COV-2 în această comună este de 5,94 la o mie de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.