Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carantină la Râmnicelu, în Buzău, după ce s-a depistat un focar la o familie formată din 7 membri: Persoanele suspecte se opun testării

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Autorităţile au instituit carantina în satul Râmnicelu, din comuna cu acelaşi nume, după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au depistat un focar la o familie formată din 7 membri, a informat, sâmbătă dimineaţa, Prefectura Buzău, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, măsura carantinării satului fost luată după ce ceilalţi membri ai comunităţii locale, contacţii celor şapte persoane, s-au opus investigării biologice şi izolării la domiciliu.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 52: Vă explică Dănuța ce s-a întâmplat la CEDO, în cazul Kovesi

"Toate căile de comunicare, care au avut în centru ideea de dialog cu reprezentanţii comunităţii locale şi cu contacţii ce trebuiau să fie testaţi, s-au soldat cu refuzul categoric al celor în cauză. În urma discuţiilor purtate în data de 8 mai la nivelul Instituţiei Prefectului cu toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în această acţiune, s-a decis o a doua încercare în acelaşi scop. Şi de această dată, locuitorii satului au respins orice decizie legată de investigarea biologică sau izolarea la domiciliu", au precizat reprezentanţii Prefecturii.

În data de 3 mai, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din satul Râmnicelu, a fost confirmat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus, la Focşani, unde s-a prezentat pentru investigaţii medicale. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică declanşată a identificat un număr de 6 contacţi, toţi provenind din aceeaşi familie. Şi aceştia au fost testaţi în data de 5 mai şi confirmaţi pozitiv două zile mai târziu, pacienţii fiind internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

"Ancheta epidemiologică a continuat în vederea stabilirii tuturor contacţilor. Specialiştii DSP Buzău s-au deplasat, în data de 7 mai, în satul Râmnicelu pentru a recolta teste şi pentru a se asigura de internarea celor 6 persoane depistate pozitiv în aceeaşi dată. A fost solicitat sprijinul organelor de ordine, precum şi al autorităţilor locale. În ceea ce priveşte testarea contacţilor celor 7 persoane, acţiunea DSP a întâmpinat rezistenţa categorică a celor în cauză", se mai arată în comunicatul de presă.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Reprezentanţii Prefecturii Buzău au mai precizat că, având în vedere lipsa oricărei forme de cooperare a populaţiei din acest sat, imposibilitatea de a derula orice formă de anchetă epidemiologică în zonă, precum şi intersectarea permanentă a tuturor membrilor comunităţii, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care a propus instituirea măsurii de carantină pentru satul Râmnicelu, începând cu data de 9 mai, pe perioada stării de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.