Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz halucinant! Statul român a trimis cardul social unui tânăr decedat de cel puțin doi ani: 'Bătaie de joc incredibilă. Să vă fie rușine!'

frontendersfoundation.com
om in varsta, batrani, maini, ajutor

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, prezintă cazul unui tânăr decedat acum mai bine de doi ani de zile, pe care îl avea în grijă, fiind bolnav. Politicianul susține că zilele trecute a primit cardul social oferit de statul român pe numele tânărului trecut la cele veșnice. „Bătaie de joc incredibilă. Să vă fie rușine!”, este concluzia amară a deputatului USR.

„Dumitru a murit acum 2 ani și 5 luni. Nu-i mai trimiteți cardul social!

Acum câteva zile, mi-a sosit în poștă un aviz destinat unui tânăr dependent de dializă de care m-am îngrijit 15 ani după ce fusese abandonat de părinți și ulterior batjocorit și chinuit la o casă de copii.

Dumitru a murit în februarie 2020 și l-am îngropat creștinește, beneficiind de o slujbă de înmormântare emoționantă, oficiată de un preot cumsecade din comuna Florești, județul Cluj pe nume Ioan Tănase Chiș.

Guvernul României, prin Ministerul Muncii, condus de PSD, se preface că-i ajută în aceste vremuri de criză economică pe cei mai nevoiași dintre români.

După ce au spus că le dau de la 1 iunie 4 lei pe zi cetățenilor cu venituri mici, au dat-o la întors mai apoi, că nu s-au putut emite carduri nici până astăzi, pentru toți cei vizați de așa zisul ajutor de urgență.

Este clar însă cât de bine este organizat ajutorul pentru cei mai săraci dintre români, dacă bietul Dumitru este căutat și în mormânt să-i dea PSD ceva card, care ar fi fost încărcat oricum cu mai puțini bani decât a costat producerea cardului.

Bătaie de joc incredibilă. Să vă fie rușine!”, a spus parlamentarul Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a atașat și o fotografie cu documente doveditoare în acest sens.

Cum se trimite cardul

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început luni, 20 iunie, alimentarea cu prima tranşă în valoare de 250 de lei a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental Sprijin pentru România cu care se pot achiziţiona produse alimentare şi mese calde. Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranşe până la finalul anului. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranşele 2, 3 şi 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv)”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.