Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care a fost cel ma bun exit-poll din duminica alegerilor

sondaj

Institutele de sondare Curs-Avangarde au realizat o analiza a diferentelor dintre rezultatele exit-poll-urilor si rezultatele oficiale anuntate de BEC pentru alegerile prezidentiale de duminica 16 noiembrie. Acestia subliniaza ca eroarea inregistrata de estimarile Avangarde fata de rezultatele finale pe tara este de +/-1%, ceea ce face ca exit-poll-ul lor sa fi fost cel mai apropiat de rezultatele oficiale.

Câştigarea alegerilor de către candidatul Klaus Iohannis a fost anunţată în seara votului, atât pentru orele 19:00 cât şi pentru orele 21:00, de către institutele CURS-Avangarde şi IRES.

Cele mai apropiate estimări au fost realizate prin sondajul la urne efectuat pentru TVR de către consorţiul CURS-Avangarde.

Astfel, în ceea ce priveşte votul din ţară, CURS-Avangarde a publicat pentru orele 21:00 următoarele:

Klaus Iohannis 52,16% şi Victor Ponta 47,84%. Rezultatele finale ale BEC pentru secţiile de pe teritoriul României au arătat: 53,24% pentru Klaus Iohannis şi 46,76% pentru Victor Ponta.

Prin urmare, diferenţele în ceea ce priveşte votul din ţară, între estimările exit poll-ului şi rezultate votului, sunt de -1% în cazul lui Klaus Iohannis şi +1% în cazul lui Victor Ponta, adică mult sub marja de eroare de +/-2,5%, stabilită şi anunţată pentru sondajul la urne, informeaza Avangarde printr-un comunicat remis stiripesurse.ro.

Chiar şi în ceea ce priveşte totalul voturilor, obţinute în ţară şi în diaspora, deşi exit poll-ul a fost realizat numai în secţii de votare de pe teritoriul României, estimările CURS-Avangarde se încadrează în marja de eroare de +/-2,5%, respectiv diferenţa în cazul lui Klaus Iohannis este de -2,2% (54,43%-52,16%) iar în cazul lui Victor Ponta de +2,2% (45,56% - 47,84%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.