Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care e cea mai mare realizare a guvernului: Cum se laudă Cioloș că a creat locuri de muncă

gov.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, că i-a convins pe reprezentanţii companiei Ford că este un lucru bun să îşi continue investiţia în România. "Avem discuţii cu Ford de câteva săptămâni, luni de zile. I-am convins şi s-au convins că e un lucru bun să îşi continue investiţia aici", a spus Dacian Cioloş, la Pro TV, adăugând că reprezentanţii companiei au însă anumite aşteptări legate de infrastructură.

Cioloş a subliniat că investiţiile - ale mediului de afaceri românesc şi cele din exterior - duc la creştere economică. "Creşterea economică va putea să vină din investiţii, atât din sectorul privat, pentru că măsurile de relaxare fiscală care au fost luate ar trebui să aibă exact acest obiectiv - de a încuraja investirea banilor care au fost lăsaţi în sectorul privat şi care nu mai vin la bugetul de stat", a spus Dacian Cioloş.

Vezi şi: Mesajul lui Dacian Cioloş pentru cei care îi cer demisia: Ce a decis premierul

Premierul a afirmat că are deja semnale în acest sens, în urma discuţiilor avute în Germania, Franţa şi Olanda. "Câţiva miniştri au participat la un forum la Londra cu investitori străini, cu discuţie pe România (...) Interesul pentru a veni în România este mare", a spus Dacian Cioloş, precizând însă că oamenii de afaceri au şi aşteptări legate de reducerea birocraţiei din România, de continuarea luptei împotriva corupţiei, de necesitatea reformării administraţiei, de stabilitate bugetară şi de predictibilitate în elaborarea legislaţiei.

Totodată, Cioloş a arătat că, din păcate, creşterea economică este determinată în special de consum. "Şi din păcate consum care riscă să crească pe baza importurilor şi mai puţin a producţiei interne", a adăugat el.

Vezi şi: Avertisment îngrijorător al lui Dacian Cioloş: Ce spune despre un atac terorist în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.