Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este funcția aparatului de echilibrat roți

stiripesurse.ro
elevator roata

Trăim într-o perioadă în care mașina este o adevărată necesitate. În prezent, din ce în ce mai mulți oameni își cumpără o mașină, iar acest lucru contribuie la creșterea numărului de ateliere auto, întrucât este nevoie de ele pentru buna funcționare a autovehiculelor.

Pentru buna desfășurare a activităților din cadrul acestora, acestea dispun de echipamente de vulcanizare moderne. De exemplu, dintr-un atelier auto nu lipsește un aparat echilibrat, un aparat dejantat sau o masina dejantat.

La ce poate fi folosit un aparat de echilibrat roți?

Roata este compusă din cuplajul care trebuie să existe între direcția vehiculului și a anvelopei, funcția de echilibrare a roții este de a determina vehiculul să se miște odată ce acești doi factori încep să funcționeze.

Funcția principală a unui aparat de echilibrat este de a elimina vibrațiile, împiedicând vibrarea direcției și a volanului. De asemenea, un vehicul cu roți bine echilibrate previne uzura prematură a anvelopei, sistemelor de suspensie, direcției și rulmenților.

În prezent, pe piața de specialitate sunt disponibile diferite modele și structuri pentru aceste mașini de echilibrat roți, cu toate acestea considerăm că este foarte important să facem câteva recomandări pentru investiția dvs. pe termen lung.

Recomandări și specificații

Investiți în mașini care sunt fabricate sub control strict al calității, cu tehnologie de ultimă generație, cu finisaje robuste, dar care facilitează manevrarea lor de către operator.

Trebuie să vă asigurați că manevrarea lor este simplă, rapidă și eficientă și că motorul lor este performant având în vederea activitățile în care le folosiți,

Există modele verticale, orizontale și statice.

Modele de aparate de echilibrat roțile

Aparate de echilibrat roți electronice: acestea sunt proiectate pentru a vă ajuta în toate serviciile atelierului dvs. mecanic, în partea profesională a sectorului auto și bineînțeles în locurile specializate în vânzarea și instalarea roților.

Aceste modele dispun de introducerea automată a diametrului și distanței roților, au frână electronică. Pe piață sunt disponibile mașini de echilibrat roți care, pe lângă faptul că vă oferă avantajele descrise mai sus, pot funcționa și cu roți cu un diametru de până la 44.

Aparate de echilibrat roți digitale: Acestea sunt destinate roților pentru autoturisme, cu diametrul între 9,5 și 26.

 

Aparate de echilibrat cu contor automat: sunt utilizate pentru roți cuprinse între 10 și 24, folosesc curent de 250W.

Aparate de echilibrat roți pentru vehicule industriale: sunt aparate de 550 W, iar caracteristicile anvelopei variază între 10 și 32, cu o greutate a fiecărei anvelope de până la 200 kg. Au mâner de siguranță.

Caracteristicile tehnice recomandate

-Viteză de echilibrare scăzută.

-Cu ecrane digitale care facilitează vizualizarea dezechilibrului.

-Frânare automată la sfârșitul echilibrării roții.

- Dispune de flanșe pe  laterale.

- Afișarea valorilor de dezechilibru în grame sau uncii.

Cum funcționează aparatele de echilibrat roți?

Funcționarea lor este de o complexitate ridicată, deși pare ceva simplu la prima vedere pentru operatorii acestor mașini. Din acest motiv, este indicat ca toți oamenii care urmează să le folosească să fie instruiți cu privire la modul de utilizare a lor pentru a se familiariza cu ele.

Operatorul va seta și întoarce roata la viteza corespunzătoare și va stabili câțiva parametri care vor fi folosiți pentru a determina echilibrul corespunzător. Aceste măsurători vor apărea pe un ecran TFT, desigur acest lucru va depinde de tipul de mașină pe care îl aveți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.